01Portal - Prikazujem sadržaj po oznakama: Lea Mirt

Sinoć je u Ivanić-Gradu, u prepunoj Sportskoj dvorani Žeravinec održan humanitarni koncert “Korak po korak za Leu“. Stotine ljudi koje su ispunile tribine došle su s jednim ciljem – osigurati sredstva za daljnje liječenje svoje malene sugrađanke.

Lea je učenica trećeg razreda Osnovne škole Josipa Badalića iz Graberja Ivaničkog i boluje od cerebralne paralize zbog koje je do prošle godine bila potpuno vezana za kolica. Kako bi poboljšali njezino zdravstveno stanje roditelji se odlučuju na fizikalnu terapiju koja je nakon 15 tjedana dala odlične rezultate. Lea je nakon nje napravila svoje prve samostalne korake te su se govorne sposobnosti znatno poboljšale. Za nastavak uspješne terapije i daljnje liječenje potrebno je još najmanje 120 tisuća kuna koje roditelji nisu mogli osigurati.

Tim povodom, Osnovna škola Josipa Badalića organizirala je humanitarni koncert na kojem su uz glavnog gosta večeri Petra Graše nastupili; Plesna udruga Magi, učenici OŠ Josipa Badalića i OŠ Stjepana Basaričeka te plesna grupa iznenađenja. Plesna grupu, koja je stvarno iznenadila i oduševila publiku, činile su učiteljice OŠ Josipa Badalića.

Osim prihoda od ulaznica i dobrovoljnih priloga u prikupljanju potrebnih sredstava sudjelovala je Zagrebačka županija koja je uplatila 70 tisuća kuna i Grad Ivanić-Grad koji je za ovu humanitarnu akciju izdvojio 15 tisuća kuna. 

-Zagrebačka županija se priključila ovom odlično organiziranom humanitarnom projektu. Kako danas tako i dalje Županija će uvijek biti tu kako bi pomogla- rekao nam je Hrvoje Frankić zamjenik župana Zagrebačke županije.

Vidljivo sretan što je dvorana ispunjena do posljednjeg mjesta, bio je gradonačelnik Javor Bojan Leš.

-Sretan sam kad vidim koliko je naših sugrađana unatoč ovom hladnom vremenu odlučilo doći i pomoći kako bi se prikupila sredstva za Leino liječenje. Siguran sam da će već ova pozitivna energija kojom je ispunjena dvorana, pomoći Lei da liječenje koje počinje već sutra postigne najbolje rezultate- rekao je gradonačelnik Leš.

Najveći osmijeh na Leino lice donio je njen najdraži pjevač Petar Grašo koji je za nju i publiku otpjevao nekoliko svojih uspješnica. 

Ne možemo ne spomenuti pokretače ovog projekta Martinu Novak i Josipu Razum iz OŠ Josipa Badalića jer humanitarni koncert “Korak po korak za Leu” može poslužiti kao ogledni primjer odlično organiziranog humanitarnog projekta.

Prema našim informacijama koje smo dobili za vrijeme trajanja koncerta, humanitarnom akcijom prikupljeno je više od potrebnih 120 tisuća kuna. 

A kako je bilo na koncertu pogledajte u GALERIJI koju je snimio Zoran Ožetski. (TEKST I FOTO: Zoran Ožetski)

Osnovna škola Josipa Badalića Graberje organizira u nedjelju, 25. veljače s početkom u 18 sati u Sportskoj dvorani Žeravinec humanitarni koncert „Korak po korak za Leu“. 

Lea Mirt boluje od cerebralne paralize i do prošle je godine bila potpuno vezana za kolica. Nakon 15 tjedana fizikalnih terapija u Poliklinici Glavić napravila je prve samostalne korake, te joj se poboljšao govor. 26.veljače Lea kreće na novi ciklus fizikalnih terapija za koji je njezinim roditeljima potreban iznos od minimalno 120 tisuća kuna.Tim povodom, Osnovna škola Josipa Badalića organizira humanitarni koncert na kojem će, uz Plesnu udrugu Magi, te učenike Osnovne škole Josipa Badalića i Stjepana Basaričeka, nastupiti i poseban gost Lein omiljeni pjevač – Petar Grašo.

Cijena ulaznica je 20 kuna, a mogu se kupiti u pretprodaji u Osnovnoj školi Josipa Badalića ili na ulazu u dvoranu na dan koncerta. U sklopu akcije otvoren je i račun na koji svi mogu uplatiti donacije za Leino liječenje:
IBAN: HR58 23400091510916775 (za inozemne uplate: SWIFT CODE: PBZGHR2X) otvoren u Privrednoj banci Zagreb. 

Ne propustite

Sandra Švaljek proziva: "Povjerenstvo i DORH trebaju istražiti 62 Bandićeva putovanja u Rim"

Sandra Švaljek proziva: "Povjerenstvo i DORH trebaju istražiti 62 Bandićeva putovanja u Rim"

Gradski zastupnici Sandra Švaljek i Darinko Kosor, održali su jutros...

Kome koristi da Zagreb ne donese Plan o gospodarenju otpadom?

Kome koristi da Zagreb ne donese Plan o gospodarenju otpadom?

Moramo biti sasvim jasni, jedina stranka koja je od početka...

Danas ne propustite užitak za nepce na VegeSajmu

Danas ne propustite užitak za nepce na VegeSajmu

Današnji dan kao stvoren je za prošetati se središtem Zagreba....

Izmjene na autobusnim linijama 164 i 165

Izmjene na autobusnim linijama 164 i 165

Autobusi linija 164 (Savski most – Horvati) i 165 (Savski...

Dio Ulice Donje Vrapče zatvoren za promet

Dio Ulice Donje Vrapče zatvoren za promet

Zbog izvođenja radova izgradnje plinovoda, Ulica Donje Vrapče na dijelu...

Autobusne linije 136 i 146 vozit će do sljedeće srijede izmijenjenom trasom

Autobusne linije 136 i 146 vozit će do sljedeće srijede izmijenjenom trasom

Zbog radova koji uvjetuju zabranu autobusnog prometa Ulicom Donje Vrapče...

Zoran Maras novi predsjednik Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata

Zoran Maras novi predsjednik Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata

U prostorijama Policijske akademije u Zagrebu održan je izborno –...