109 godina Nastavnog zavoda za hitnu medicinu

Nastavni zavod za hitnu medicinu Grada Zagreba obilježio je 109. rođendan te Svjetski dan oživljavanja te tom prigodom po prvi puta od svog osnutka otvorio vrata građanima Zagreba.Gradonačelnik Milan Bandić, ujedno i pokrovitelj proslave, zahvalio je i čestitao svim djelatnicima Hitne pomoći koji su 24 sata, 365 dana, u funkciji i na raspolaganju sugrađanima.

-Ljudski život je naše najveće blago i zato želimo pokazati građanima našu kuću i djelatnost te ih želimo podučiti kako priskočiti svojim bližnjima pomoći ako dođe do zastoja rada srca- istaknula je ravnateljica Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba Silvija Hunyadi-Antičević dodavši kako zagrebačka hitna godišnje obavi oko 90 000 liječničkih intervencija i preko 130 000 sanitetskog prijevoza.

U pratnji djelatnika Zavoda za hitnu medicinu, posjetitelji su mogli razgledati vozila, zgradu i sve organizacijske jedinice, a u Nastavnom središtu moglo se u organizaciji Hrvatskog društva za reanimatologiju Hrvatskoga liječničkog zbora naučiti kako u 3 jednostavna koraka spasiti ljudski život.