15. srpnja u uporabi će biti prigodni žig Čedomil Drvenkar

Nogometni klub Vrbovec i Hrvatsko društvo olimpijske filatelije iz Zagreba iniciralo je uporabu prigodnog poštanskog žiga u povodu obilježivanja 40. obljetnica smrti Čedomila Drvenkara, hrvatskog sportskog novinara, društvenog i javnog djelatnika općine Vrbovec

Nogometni klub Vrbovec i Hrvatsko društvo olimpijske filatelije iz Zagreba iniciralo je uporabu prigodnog poštanskog žiga u povodu obilježivanja 40. obljetnica smrti Čedomila Drvenkara, hrvatskog sportskog novinara, društvenog i javnog djelatnika općine Vrbovec.
Čedomil Drvenkar rođen je 24. siječnja 1936. u Gospiću. Obitelj Drvenkar se za vrijeme Drugog svjetskog rata doselila u Vrbovec.

Nakon završene mature u bjelovarskoj gimnaziji radio je u Općinskom Sudu Vrbovec u Zemljišno-knjižnom odjelu, a zatim u Općini Vrbovec kao referent za opća i pravna pitanja. Obavljao je razne sportske i ine dužnosti: predsjednika Saveza za fizičku kulturu općine Vrbovec, predsjednika SIZ-a za informiranje općine Vrbovec, člana Konferencije SOFK-e Hrvatske, člana Republičkog SIZ-a fizičke kulture Hrvatske, člana Izvršnog odbora Nogometnog saveza općina Vrbovec, člana Uprave NK Vrbovca/SD Zrinski, člana Općinskog Sindikalnog odbora Vrbovec itd. Bio je dopisnik zagrebačkog Vjesnika, Večernjeg lista i Sportskih novosti, jedan o osnivača i član prve redakcije vrbovečke Komune, pokretač emisije o sportu na Radio Vrbovcu i prvi sportski novinar s vrbovečkog područja.

Primio je visoka sportska i društvena priznanja: priznanje SOFK-e Hrvatske, Zlatnu plaketu sporta općine Vrbovec, Spomenicu oslobođenja Vrbovec sa srebrnim klasovima, Spomenicu oslobođenja Vrbovec s brončanim klasovima itd. Proglašen je za sportskog djelatnika općine Vrbovec za 1977. godinu. Tragično je preminuo u naponu stvaralačke i životne snage u 43-toj godini života 14. srpnja 1979. u Vrbovcu.

U Vrbovcu je 1980. organiziran 1. turnir u malom nogometu, koji je kasnije preimenovan u memorijalni turnir Čedomil Drvenkar. Prigodni poštanski žig dizajnirali su Vrbovčani Miroslav Barić i Stjepan Zdenko Brezarić. U poštanskom uredu Vrbovec prigodni žig će biti u uporabi 15. srpnja u kojem će biti izvršena promocija prigodne omotnice i žiga u 18,00 sati.