1500 zagrebačkih srednjoškolaca svake godine pristupi akciji darivanja krvi

U Staroj gradskoj vijećnici održana je svečanost kojom se odaje počast mladim ljudima, srednjoškolcima – dobrovoljnim darivateljima krvi
krv-zg

U Staroj gradskoj vijećnici održana je svečanost kojom se odaje počast mladim ljudima, srednjoškolcima – dobrovoljnim darivateljima krvi. Svake školske godine više od 1500 zagrebačkih srednjoškolaca pristupi akcijama darivanja krvi.

-Povijest čovječanstva uči nas da su preživjele zajednice koje su imale jaku socijalnu koheziju. Djelovati kao pojedinac u korist zajednice i tada kao i sada glavna je značajka napretka i preživljavanja. A ono što spašava živote je krv. Nema umjetne krvi bez obzira na velika ulaganja u tehnologiju. I zato nema ljepše slike od ove sada: ovaj je prekrasan amfiteatar pun mladih ljudi – dobrovoljnih darivatelja krvi. Hvala vam!- rekao je Josip Jelić, predsjednik Hrvatskoga Crvenog križa.

Mladim darivateljima čestitao je i predsjednik Skupštine Grada Zagreba, Drago Prgomet.

-Ako sretnemo nekoga tko nama duguje zahvalnost, odmah se toga sjetimo. Koliko smo, pak, puta sreli nekoga kome mi dugujemo zahvalnost, pa se toga nismo sjetili – rekao je Goethe. Mi smo u ovoj dvorani objedinili i ove prve i ove druge: nas, koji moramo biti zahvalni, i vas, kojima moramo biti zahvalni. Nema te tehnologije ili znanja doktora koje će omogućiti čovjeku preživljavanje ako nema krvi. Zahvaljujem i čestitam kako vama, tako i onima koji su od vas učinili plemenite osobe – vašim roditeljima, vašim profesorima, vašim odgajateljima- kazao je Prgomet.

Na kraju svečanosti predstavnicima škola dodijeljene su zahvalnice.

Grad Zagreb
Hrvatska
Ostalo