2200 primjedbi na novi Plan gospodarenja otpadom

“U prosjeku 75 primjedbi dnevno – rezultat je to javne rasprave o novom Planu gospodarenja otpadom, u sklopu koje su Zagrepčani mjesec dana imali priliku da sva svoja nezadovoljstva u vezi s otpadom metropole predstave Gradu. Spavali nisu jer na adresu gradske uprave stiglo je oko 2200 primjedbi, što od fizičkih osoba, što od udruga i stranaka, a najveći se njihov dio odnosi upravo na probleme koje su stanovnici glavnog grada već iznijeli kao rak-rane plana – kompostanu u Brezovici, Centar za gospodarenje u Resniku te onaj za građevinski otpad u Podsusedu”, piše današnji Večernjak.

Čini se da su primjedbe bile uzaludne. “Odgovori koje je Grad ponudio vrlo ih vjerojatno neće zadovoljiti jer ostaje se gotovo pri svemu što se ponudilo u prijedlogu Plana gospodarenja iako su si za razmatranje svih primjedbi uzeli mjesec dana, pa usvajanje Plana na Skupštinu ide tek idući tjedan, iako je u teoriji već mogao biti na snazi.”

Klizišta su među gorećim problemima. “Za sanaciju klizišta koristit će se mineralna sirovina, zemlja i prethodno obrađeni neopasni, inertni građevni otpad (beton, cigla, crijep). Iz navedenog vidljivo je da se ne radi o odlagalištu otpada – odgovorili su iz Grada, u kojem su mišljenja tražili i od različitih ministarstava te ureda, ali i od gradskih četvrti.” Više o ovoj temi pročitajte OVDJE.

Grad Zagreb
Hrvatska
Ostalo