Oporbeni klubovi bojkotiraju Plenkovićevo izvješće o radu Vlade

U oporbenoj akciji ne sudjeluju jedino Socijaldemokrati
hrvatski sabor Emica Elveđi/PIXSELL

Oporbeni klubovi, od krajnje desnice do krajnje ljevice, uz izuzetak Socijaldemokrata, odlučili su bojkotirati premijerovo godišnje izvješće te će napustiti sabornicu dok ga bude podnosio u znak protesta jer odbija da se u Saboru raspravlja o aferi INA te iznese svoja saznanja o njoj.

Oporbeni klubovi su se odlučili na zajedničku akciju bojkota izvješća premijera Andreja Plenković o radu Vladu jer premijer odbija pojaviti se na Antikorupcijskom vijeću, proziva ih za akciju rušenja Vlade s unutarnjim i vanjskim faktorima i naziva ruskim igračima.

U oporbenoj akciji sudjeluju svi klubovi, od krajnje ljevice do krajnje desnice, osim Socijaldemokrata, koji smatraju da je potrebno raspravljati o premijerovu izvješću te, kako su poručili kolegama “jasno mu poručiti što misle o njegovom ponašanju i radu Vlade s mjesta koje je za to predviđeno”.

Premijer o svom izvješću, po Poslovniku, ima pravo govoriti sat vremena, klubovi do 20 minuta, dok replike i pojedine rasprave nisu predviđene. Očekuje se da će oporba razloge zbog kojih je odbila saslušati i raspravljati o izvješću predsjednika Vlade pojasniti u vrijeme kada Andrej Plenković krene iznositi svoje izvješće u sabornici.

Hrvatska
Politika