Bacači kugle dobili poboljšane uvjete za trening u atletskoj dvorani

Poboljšanje uvjeta za treninge bacača kugle u atletskoj dvorani, bila je tema konferencije održane u dvorani na Zagrebačkom velesajmu, na kojoj su prisustvovali gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, hrvatski atletičar i bacač kugle Stipe Žunić i predsjednik Zagrebačkog atletskog saveza Marko Jakopović.

Kako bi bacači kugle, među kojima je upravo i trofejni Stipe Žunić mogli neometano trenirati i nizati sjajne rezultate, pristupilo se sanaciji krova, zbog uzdužne nosive grede stropa, koju su bacači često pogađali prilikom treniranja.

-Sretan sam i ponosan da je Stipe jedan od najuspješnijih sportaša odlučio nastaviti trenirati upravo u gradu Zagrebu, dvorani koju smo napravili ovdje prije godinu dana na Velesajmu- rekao je gradonačelnik te dodao da su prilikom radova na atletskoj dvorani učinili propust u dijelu koji se odnosi na uvjete za bacače kugle.

-U planu nam je još osigurati i adekvatne uvjete u disciplini skok s motkom, koji bi se izvodio na sjevernom dijelu dvorane- najavio je gradonačelnik Bandić.

-Grad Zagreb omogućio nam je da svih 365 dana u godini možemo trenirati i ovo je definitivno iskorak za kompletnu hrvatsku atletiku, na čemu sam izuzetno zahvalan, rekao je Stipe Žunić, dok je Marko Jakopović naglasio kako je ova dvorana jedan od najvećih infrastrukturnih pomaka za hrvatsku atletiku, budući da se bez nje ne mogu očekivati veliki rezultati.

Kako se čulo, prilikom ove najnovije prilagodbe dvorane bacačima kugle, podignuta su tri poprečna nosača u krovnoj konstrukciji, a u planu je kompletna rekonstrukcija krova kako bi se osigurali uvjeti za skok s motkom.