Bjelovar još jednom postao poljoprivredni centar države

Na tradicionalnom jesenskom sajmu sudjeluje preko 500 izlagača s područja poljoprivrede, stočarstva, obrtništva i gospodarstva

Započela je najveća sajmena manifestacija na području Republike Hrvatske. 27. jesenski međunarodni bjelovarski sajam, nastao je u organizaciji tvrtke Bjelovarski sajam te uz podršku Hrvatske poljoprivredne agencije, a tijekom tri dana održavanja Gudovac će postati poljoprivredni centar na kojem će se predstaviti brojni izlagači iz zemlje i regije.

Premda je naglasak stavljen prvenstveno na stočarstvo i poljoprivredu, obuhvatit će i gospodarsko-obrtničku komponentu s međunarodnim karakterom te, također okupiti najvažnije i najveće gospodarstvenike. Sajam su još prvog dana obišli brojni političari i poznate osobe, dok je njegovom otvorenju nazočila i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Događanje je poznato po svojoj Državnoj stočarskoj izložbi, a svakako je jedna od atrakcija i Bambino kup, odnosno natjecanje mladih uzgajivača u dobi od dvije do petnaest godina. Drugu godinu za redom vraća se i HOROP, sajam opreme za hortikulturu te GRO-KO, sajam građevinske i komunalne opreme, a tu je i sada već tradicionalni Peti element na kojom će se posjetitelji imati priliku upoznati s novitetima po pitanju grijanja i obnovljivih izvora energije.

Ponudu više od 500 izlagača možete obići do nedjelje u terminu od 9 do 18 sati.