Brdovec je lani imao višak prihoda od 3,4 milijuna kuna

Općina Brdovec ostvarila je 3,4 milijuna kuna viška u 2018. godini od čega će se 1,2 milijuna ove godine koristiti za izgradnju nogostupa, milijun kuna za izgradnju općinskih cesta, ulaganje u dječje vrtiće, osnovne škole te za razvojne projekte, odlučeno je na 17. sjednici Općinskog vijeća Općine Brdovec

Općina Brdovec ostvarila je 3,4 milijuna kuna viška u 2018. godini od čega će se 1,2 milijuna ove godine koristiti za izgradnju nogostupa, milijun kuna za izgradnju općinskih cesta, ulaganje u dječje vrtiće, osnovne škole te za razvojne projekte, odlučeno je na 17. sjednici Općinskog vijeća Općine Brdovec. Takva raspodjela nije bila najjasnija vijećniku Živog zida Dini Muharemoviću koji je izrazio čuđenje zaduživanjem Općine u prosincu prošle godine, a ispostavilo se da postoji višak sredstva.

-Prihodi se sastoje od sredstava za koja su unaprijed, zakonom, određene namjene, te sredstva koja se mogu raspodijeliti prema potrebama. Radi nedostatka sredstava bez unaprijed određene namjene, posebno za kupovinu općinske zgrade, dignut je kratkoročni kredit- pojasnila je pročelnica Maja Coner.

Takvo obrazloženje nisu podržali vijećnici HDZ-a i ŽZ-a, pa je odluka prihvaćena većinom glasova. Na sjednici je došlo do zamjene vijećnika u redovima HDZ-a, a donesena je odluka za priznanja u povodu Dana Općine Brdovec. Nagradu za životno djelo Općine Brdovec dobit će Marija Ledinski Anić, Slavko Lauš i Stjepan Kraljić.