Brdovečki lokalni izbori održat će se na jesen

Vijećnici Općine Brdovec gotovo jednoglasno su usvojili sve točke dnevnog reda na 15. sjednici. Izvješće načelnika Alena Preleca za drugo polugodište protekle godine nije se svidjelo jedino vijećniku Živog zida Dinu Muharemoviću, dok su izvješća o radu Komunalnog gospodarstva Brdovec te o programima održavanja i gradnje komunalne infrastrukture prihvaćeni jednoglasno i bez rasprave.

Uvedene su i neke novosti, pa je prihvaćeno da Program zaštite divljači na području općine Brdovec izradi Zagorje lov iz Lobora. To propisuje Zakon o lovstvu, a rezultat bi trebao biti rješavanje problema divljači kada se približi naseljima , a taj prostor nije lovište te lovci ne smiju pucati u tim prostorima. 

Vijeće je poništilo svoj Zaključak o izborima za vijeća mjesnih odbora koje su planirali zajedno s izborima za EU. To bi bila dobra praksa jer bi sa značajno smanjili troškovi, no Državno izborno povjerenstvo je odbacilo takvu mogućnost radi kompleksnosti izbora za EU, pa će se brdovečki lokalni izbori održati tek u jesen ove godine.