Dalibor Bastalec: Želja nam je da Zelinčani imaju grad po mjeri čovjeka

Stranka rada i solidarnosti BM 365, gradska organizacija Sveti Ivan Zelina održala je proteklog tjedna drugu redovnu i izbornu skupštinu. Za predsjednika ogranka ponovno je izabran Dalibor Bastalec, za potpredsjednike Filip Ćurko i Stjepan Berulec, dok je tajnicu potvrđena Daria Đurina. Također, u odbor gradske organizacije izabrano je 25 novih članova.

Bio je to povod za razgovor s predsjednikom Daliborom Bastalcom koji nam je ispričao koje sve projekte je stranka realizira u Svetom Ivanu Zelini, ali i koji su daljnji ciljevi na kojima će se ustrajati.

Godina dana je iza Vas, istaknuli ste kako se u tom periodu dosta radilo, pa što bi ste Vi izdvojili kao ono najvažnije što ste realizirali?

U proteklih godinu dana dosta toga smo napravili, bez obzira na to što smo mlada stranka, koja u Gradskom vijeću ima tri člana. Iza nas je nekoliko projekata u vrijednosti od gotovo milijun kuna. Tu ne stajemo, radit ćemo i dalje bez obzira na to što smo mi oporbeni vijećnici. Želja nam je da Grad zasja u svom punom svjetlu, da naši mještani imaju Grad po mjeri čovjeka te da nam svima skupa bude ljepše i ugodnije živjeti.

U ovih godinu dana, zasigurno vas je pomno pratila i županijska organizacija, ali i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

Suradnja je izvrsna, o čemu svjedoči i nekoliko dolazaka Milana Bandića u Sveti Ivan Zelinu. To pokazuje da drži do Zeline, naročito kroz projekte koje smo već odradili. Milijun kuna realiziranih projekata je puno, a to dovoljno govori.

Ponovno ste dobili podršku članstva na mjesto predsjednika. Koji su daljnji ciljevi na kojima će te ustrajati?

Malo smo pomladili naše redove, no ostala je sinergija i energija što će se upotpuniti u svim segmentima rada. Izuzetno je važno iskoristiti sve potencijale, kako u društvenom, tako i u gospodarskom te turističkom smislu koje nudi Grad Zagreb, kako bi realizacijom zajedničkih projekata naš grad povećao kvalitetu života. Naša stranka je na raspolaganju svim ljudima dobre volje, jer zajedničkim snagama naš grad možemo učiniti boljim i ljepšim. Naglasak će biti na obrtništvu, poduzetništvu i sveukupnom gospodarstvu, jer ako je gospodarstvo dobro onda sve druge stvari idu svojim tijekom.

Vaša stranka u Gradskom vijeću je u oporbi, pa kakva je onda suradnja s gradonačelnikom Hrvojem Košćecom?

Moram reći kako smo nas dvojica prijatelji, no politički se ponekad ne slažemo u nekim stvarima. Volio bih da ta situacija bude bolja, te da iskoristimo ovu situaciju i zajedničkim snagama, krenemo dalje, jer sinergijom sa svim vlastima možemo poboljšati život u našem gradu.

Iz dosadašnjih odgovora može se iščitati kako Vam je prosperitet Zeline i bolji život građana na prvom mjestu.

Želja nam je da Zelinčani imaju grad po mjeri čovjeka, onakvim kakvim ga i zaslužuju. Vjerujem da će pamet prevladati i da ćemo u tome uspjeti.