Dan državnosti u Dubravi

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomenika poginulim braniteljima iz Domovinskog rata Dan državnosti obilježen je u Dubravi

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomenika poginulim braniteljima iz Domovinskog rata Dan državnosti obilježen je u Dubravi. Vijence je položila i svijeće upalila općinska delegacija predvođena načelnikom Tomislavom Okrošom, Hrvatski časnički zbor te pripadnici HVIDR-e.

-Sa zahvalnošću odajemo počast i poštovanje svima onima koji su svoje živote ugradili u temelje Republike Hrvatske, omogućivši njenu slobodu i ostvarivanje stoljetnog sna- istaknuo je tom prilikom načelnik Tomislav Okroša.

Dan državnosti u Republici Hrvatskoj je blagdan koji se obilježava 25. lipnja, na dan kada je 1991. godine Hrvatski sabor donio Ustavnu odluku o samostalnosti i suverenosti Republike Hrvatske proglašavajući Republiku Hrvatsku samostalnom i neovisnom državom. Do 2001. godine Dan državnosti se obilježavao 30. svibnja svake godine, u spomen na konstituiranje prvog višestranačkog Sabora 1990. godine.