Darivanje djece i potrebitih povodom Uskrsa na području Općine Križ

U povodu Uskrsa, najvećeg kršćanskog blagdana, u želji da ovaj blagdan provedu u miru i blagostanju i oni u potrebi, Općina Križ je izdvojila sredstva u iznosu 5 tisuća kuna za kupnju namirnica koje će Caritas Župe Uzvišenja Svetog Križa podijeliti potrebitima Općine Križ.

Tradicionalno, u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Ivanić-Grad, iz proračuna Općine Križ za 2018. godinu izdvojeno je 4 060,00 kuna namijenjenih za podmirenje troškova sufinanciranja darivanja socijalno ugroženih osoba uoči uskrsnih blagdana. Općinski je načelnik zajedno s volonterima gradskog i općinskog društva Crvenog Križa obišao nekoliko korisnika, darivao ih paketima te im poželio sretan Uskrs. 

Darivano je ukupno 29 osoba po popisu Centra za socijalnu skrb Ivanić-Grad i to stare i nemoćne osobe – korisnici zajamčene minimalne naknade – 6 osoba, te djeca iz socijalno ugroženih obitelji – korisnici zajamčene minimalne naknade – 23 djece.

Inače, za programe i projekte Crvenog križa te rad Gradskog društva Crvenog križa Ivanić-Grad, Općina Križ godišnje izdvaja oko 80 tisuća kuna.