Dodatnih 10 milijuna kuna za subvencioniranje kamata na kredite

Zagrebačka županija nastavlja subvencioniranje kamata na poduzetničke kredite. Naime, budući da su poduzetnici s područja županije iskoristili kreditni potencijal od 63 milijuna kuna, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta odobrilo je dodatni kreditni potencijal u iznosu od 10 milijuna kuna. Zahtjevi će se primati do 31. prosinca. Sredstva su dodijeljena za nastavak provođenja Programa „Kreditom do uspjeha 2014.“ Mjera 1 – Kreditom do konkurentnosti, putem kojeg Zagrebačka županija u suradnji s Ministarstvom subvencionira kamatu na poduzetničke kredite.

Korisnici ovog Programa mogu biti mikro, mali i srednji subjekti malog gospodarstva koji ulažu na područje Zagrebačke županije neovisno o sjedištu, odnosno prebivalištu. Programom se subvencionira kamata na kredite za projekte koji obuhvaćaju kupnju, izgradnju, uređenje ili proširenje gospodarskih objekata (stanovi isključeni), kupnju nove opreme ili pojedinih dijelova nove opreme te za obrtna sredstva do 20 posto (za projekte iz uslužne djelatnosti) i do 30 posto (za projekt iz proizvodne djelatnosti) iznosa ukupno odobrenog kredita. Prednost pri dodjeli subvencija imat će projekti proizvodne djelatnosti, projekti od značaja za gospodarski razvoj Županije te projekti kojima se otvaraju nova radna mjesta.

-Drago mi je da se ovaj Program, zahvaljujući kojem naši poduzetnici postaju još konkurentniji na domaćem i stranom tržištu, nastavlja. Osnova uspješnog poslovanje bilo kojeg poduzeća je ulaganje u objekte i opremu, što je uvijek financijski zahtjevan izdatak. Stoga Županija i dalje nastavlja subvencionirati kamate na poduzetničke kredite kako bismo poduzetnicima s naših prostora olakšali donošenje takvih poslovnih odluka koje jamče daljnji razvoj i napredak- rekao je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Sva potrebna dokumentacija nalazi se OVDJE, a može se podići i u Upravnom odjelu za gospodarstvo Zagrebačke županije u sobi 25 (Ulica grada Vukovara 72/V), a dodatne informacije mogu se dobiti na brojevima telefona 6009-415 i 6009-457 ili na e-mail [email protected]