Dođite u subotu na Lidl Cross Hill Run u Križ

Središnji događaj Lidl Cross Hill Run Križ 2019. utrke dobrih želja, tri su utrke kroz atraktivan krajolik Križa i njegovih brjegova

Centar Križa ove subote ‘okupirat’ će brojni trkači iz Hrvatske i svijeta – više od 250 trkača trčat će na međunarodnoj utrci Lidl Cross Hill Run/Utrci dobrih želja, koja se u Općini Križ održava treću godinu za redom.

Jedan od ciljeva ove manifestacije koju podupire Općina Križ promocija je sporta kao zdravog načina života, a budući da trčanje potiče kreativnost i zdrav duh upravo radi poticanja aktivnosti među djecom i mladima, Općina Križ, čiji se načelnik Marko Magdić aktivno uključio u samu utrku, želi promovirati trčanje i svoj kraj kroz ovu atraktivnu jednodnevnu manifestaciju u suradnji s Run Croatia timom iz Zagreba.

Središnji događaj Lidl Cross Hill Run Križ 2019. utrke dobrih želja, tri su utrke kroz atraktivan krajolik Križa i njegovih brjegova. Uz utrke na 5 i 10 kilometara čiji će start biti u centru Križa u 17,30 sati, a na koje se prijavilo više od 150 trkača, organizirana je i utrka za one najmlađe – Kids run, utrka u kojoj sudjeluje oko 100 učenika osnovnih škola na 500 i 1000 metara.

Na utrci će sudjelovati i hrvatski olimpijac Marijo Možnik, koji je na turnirima Svjetskog kupa u gimnastici osvojio je 19 medalja – 5 zlatnih, 4 srebrne, 10 brončanih, a 2010., 2013. i 2014. godinu završio je kao ukupni pobjednik Svjetskog kupa na prečki.

Događanje će voditi Davor Dretar Drele, koji je i prošle godine svojim doskočicama uveseljavao trkače prije starta, kao i prilikom dodjele nagrada nakon utrke. Tu je i bogat popratni sadržaj od sajma obrta i rukotvorina, dječje olimpijade u organizaciji Dječjeg vrtića Križ, a sve završavamo feštom uz DJ-a i roštilj za sudionike i volontere.