Dovršavaju se radovi na sportskoj dvorani u Posavskim Bregima

Županija i Grad Ivanić-Grad zajedno, u jednakim omjerima, financiraju gradnju sportske dvorane uz osnovnu školu u Posavskim Bregima. Investicija je vrijedna oko 13,7 milijuna kuna, a radovi su u poodmakloj fazi. Planirano je da će završiti do travnja ove godine.

Gradilište je danas, zajedno s gradonačelnikom Ivanić-Grada Javorom Bojanom Lešom, obišao župan Stjepan Kožić.

-Zahvala Gradu na osiguranim sredstvima. Kada bi u svakoj sredini imali ovakav pristup mogli bi sagraditi daleko više škola i dvorana- rekao je župan, dodavši da se gradnja sportskih dvorana ne može financirati sredstvima EU fondova, ali da se europski novac može dobiti za energetsku obnovu škola.

-Stoga je Županija prijavila pet projekata energetske obnove škola, u ukupnoj vrijednosti 63,4 milijuna kuna. Iz EU fondova očekujemo bespovratnih 32 milijuna kuna. Od Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenje već smo dobili odluku o sufinanciranju energetske obnove zgrade velikogoričkih srednjih škola i to u maksimalnom iznosu od 15,1 milijun kuna, dok će Županija za ovu investiciju osigurati dodatnih 15,7 milijuna- rekao je župan.

Školu u Posavskim Bregima pohađa 155 učenika u devet razrednih odjela. Više ih je nego prošle školske godine, što posebno veseli gradonačelnika Ivanić-Grada Javora Bojana Leša.

-Naša je zadaća svoj djeci pružiti iste uvjete školovanja. U Posavskim Bregima, unazad tri godine, imamo više djece i u školi i u vrtiću. Siguran sam da će ova dvorana doprinijeti da ljudi ostaju u ovome kraju. Ona je ove godine jedna od najvažnijih investicija u gradu- rekao je Leš, naglašavajući da osim ove dvorane, Grad i Županija trenutno surađuju i na obnovi parketa u gradskoj sportskoj dvorani u Ivanić-Gradu i uređenju sanitarnih čvorova u ‘maloj’ dvorani, a zajedno će financirati i projektiranje manje sportske dvorane uz školu u Graberju Ivanićkom. 

 

 

 

 

 Zoran Ožetski