Dubravica je danas mjesto ugodnog življenja

Uoči današnjeg blagdana Svete Ane, koja je zaštitnica Općine Dubravica održana je svečana sjednica Općinskog vijeća, kojom su proslavljene i 23 godine od ponovnog ustroja Općine Dubravica. Svečane sjednice prilika su da se rezimira minuli jednogodišnji rad, a na području Dubravice itekako se radilo u proteklih 365 dana.

Proteklih godina dosta se ulagalo u predškolski i školski odgoj s ciljem ostanka djece i mladih na području općine, a s tom tendencijom nastavit će se i dalje jer ovih će dana započeti radovi na proširenju dječjeg vrtića u Dubravici, čime će se stvoriti uvjeti za još jednu vrtićku skupinu. Značajna sredstva uložena su i u podizanje komunalnog standarda na području cijele općine.

-Svega toga ne bi bilo bez kontinuiteta vlasti, truda i marljivog rada svih nas koji smo dobili povjerenje građana- kazao je načelnik Marin Štritof najavivši tom prilikom i neke buduće projekte, među kojima se posebno ističe revitalizacija Kumrovečke pruge.

-Revitalizacija Kumrovečke pruge po mojem je mišljenju jedino kvalitetno i dugoročno rješenje kada govorimo o javnom prijevozu na ovom našem području. Bolja prometna povezanost donijela bi i gospodarsko- turistički procvat našega kraja, a samim time i ostanak mladih ljudi. Svugdje u svijetu prigradska i gradska željeznica najzastupljeniji je i najkvalitetniji oblik javnog prijevoza, i upravo na tom polju uložit ćemo maksimalne napore da dođemo do cilja- istaknuo je Štritof.

Kako bi sve to bilo i ostvarivo potrebno je zajedništvo poručio je okupljenima predsjednik Skupštine Zagrebačke županije, Damir Mikuljan.

-Zajednički moramo graditi ovu Lijepu našu kao udoban dom za svakoga. Ono što se danas očekuje od općina i gradova je da napravi taj okvir za udoban dom, a upravo izvršna vlast u općinama, gradovima i županijama je ta koja mora tu sliku i vrijednost stalno imati pred sobom- poručio je Mikuljan pozvavši sve na dogovor, je upravo dogovor kuću gradi.

Fotogaleriju sa svečane sjednice na kojoj su zaslužnim pojedincima, udrugama i tvrtkama dodijeljena priznanja možete pogledati OVDJE.