Dubravicom već 115 godina odzvanjaju taktovi Puhačkog orkestra Rozga

Puhački orkestar Rozga obilježio je 115 godina djelovanja 6. međunarodnim festivalom puhačkih orkestara

Puhački orkestar Rozga obilježio je 115 godina djelovanja 6. međunarodnim festivalom puhačkih orkestara. U Dubravici su zasvirali domaćini, te njihovi gosti iz Italije, Slovenije te susjedi iz Kraljevca na Sutli.

Ovom prilikom predstavljena je i monografija Puhački orkestar Rozga 1902. – 2017. u izdanju Ogranka Matice hrvatske u Zaprešiću. U monografiji je prikazan presjek povijesti orkestra s poveznicom na nacionalni povijesni, kulturni te internacionalni glazbeni kontekst. 

Kroz vrijeme bilo je uspona i padova, ali važno je da je orkestar tu, da radi i okuplja mlade. Kako bi se tradicija očuvala, Puhački orkestar Rozga i dalje nastupa na različitim kulturnim događanjima u zemlji i inozemstvu.

-Čestitam svima koji su ovo društvo vodili i u njemu radili tijekom 115 godina. Mnoge generacije su se ovdje naučile svirati, a mnogi su postali izvrsni muzičari. Općina Dubravica i nadalje će pratiti sve koji rade, ulagati u njih i omogućiti im napredak. Stoga nemojte težiti prosječnosti, uvijek težite izvrsnosti- poručio je načelnik Općine Dubravica Marin Štritof. 

Festival je održan pod generalnim pokroviteljstvom Općine Dubravica, te pokroviteljstvom Ministarstva kulture, Zagrebačke županije, Matice Hrvatske Ogranak Zaprešić i Turističke zajednice Savsko sutlanska dolina i brigi.