Dugoselac Luka Martinek izborio nastup na Europskom prvenstvu

Filip Zeljko i Luka Martinek pridružili su se Tomislavu Pucaru, Andreju Gaćini i Frani Kojiću u reprezentaciji Hrvatske koju od 3. do 8. rujna očekuje Europsko prvenstvo u Nantesu

Filip Zeljko i Luka Martinek pridružili su se Tomislavu Pucaru, Andreju Gaćini i Frani Kojiću u reprezentaciji Hrvatske koju od 3. do 8. rujna očekuje Europsko prvenstvo u Nantesu. Kvalifikacijski turnir na kojem su se tražila dva putnika za nastup u ekipnom dijelu prvenstva održan je u Dugom Selu, a uz Zeljka i Martineka, sudjelovali su još i Filip Čipin te Tomislav Kolarek.

Najbolji među njima bio je Filip Zeljko koji je ostvario sve tri pobjede, dok je drugo mjesto i ulazak u reprezentaciju osigurao Dugoselac Luka Martinek.

-Turnir je bio jako naporan i zahtjevan. 6 mečeva se igralo gotovo 5 sati. Na kraju sam jako sretan što sam osigurao nastup za seniorsku reprezentaciju na ekipnom Europskom prvenstvu. To mi je bio jedan od najvećih ciljeva i sada se ostvario- rekao nam je Martinek.

Do ostvarenje cilja došao je pobjedama protiv Čipina i Kolareka, dok je poraz doživio jedino od Zeljka.

-Uspio sam pobijediti Tomislava Kolareka i Filipa Čipina koje dosad nisam uspio nijednom svladati, dok sam lagano poražen od Filipa Zeljka koji me nadigrao s glatkih 3:0. Sretan sam rezultatom, ali i igrom s obzirom na to da sam odradio svega 5-6 treninga do ovih kvalifikacija- osvrnuo se na svoj nastup Martinek.

Prvenstvo u Nantesu igra se od 3. do 8. rujna, a za najboljeg dugoselskog igrača bit će ovo premijerni nastup za seniorsku reprezentaciju, zbog čega se veseli europskoj smotri.

-Bit će zanimljivo pošto samo pobjednik grupe ide dalje u razigravanje. Mislim kako je uz malo sreće moguće osvojiti medalju, no mnogo je jakih reprezentacija koje se također mogu boriti za najviša odličja. Vidjet ćemo hoću li dobiti priliku nastupiti, no već je i sam plasman u reprezentaciju veliko postignuće za mene- zaključio je Martinek.