Dvojac osumnjičen za pokušaj iznude

Policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta, Sektora kriminalističke policije, Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 58-godišnjakom i 37-godišnjakinjom zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo pokušaj iznude na štetu 53-godišnjaka. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 31. listopada u Zagrebu, osumnjičeni 58-godišnjak, po prethodnom dogovoru s 37-godišnjakinjom, došao svojim motociklom do zaustavljenog osobnog automobila u vlasništvu oštećenog u kojem su se nalazili oštećeni i osumnjičena, inače zaposlenica tvrtke u vlasništvu oštećenog.

Prilikom toga je osumnjičeni sjeo u automobil oštećenog na suvozačevo sjedalo, dok se osumnjičena premjestila na stražnje sjedište vozila iza oštećenog, nakon čega je u počeo prijetiti oštećenom i uvjetovati da osumnjičena više neće dolaziti na posao kod oštećenog ali da joj mora sljedeća tri mjeseca isplaćivati plaće uz korištenje svih povlastica koje je imala, nakon čega mu je sa svog mobitela pustio audio snimku razgovora kompromitirajućeg sadržaja između oštećenog i osumnjičene, a koji je ista prethodno tajno snimila. Nakon reprodukcije snimke osumnjičeni je od oštećenog uvjetovao isplatu u iznosu od 30 tisuća Eura, zaprijetivši da će u protivnom kompromitirajuću snimku ustupiti supruzi oštećenoga.

Osumnjičeni su u zakonskom roku predani pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je podnesena Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.