Elektrostrojarska obrtnička škola energetski obnovljena, u tijeku nadogradnja Prirodoslovne škola Vladimira Preloga

Na Elektrostrojarskoj obrtničkoj školi završena je energetska obnova, koja je trajala u proteklih devet mjeseci. Radovima vrijednima 5 milijuna kuna izmijenjena je ovojnica zgrade, pročelje te zamjena stolarije.

I dok su radovi na Elektrostrojarskoj školi završeni, u tijeku su oni na Prirodoslovnoj školi Vladimira Preloga gdje se izvode radovi nadogradnje zgrade škole.

-Plan nam je da do 70. obljetnice jedne od najuspješnijih škola, nadogradimo novu zgradu- istaknuo je gradonačelnik.

Između dvije zgrade škole koje su povezane spojnim hodnikom planira se i izgradnja učionica u visini prizemlja i dva kata. Time će se povećati kapacitet škole za 9 učionica s pripadajućim kabinetima.

-Gradonačelnik je već 2004. prepoznao potrebe škole kad nam je omogućio da dignemo još jedan kat škole, dobijemo knjižnicu i dvije učionice. Želimo da 2. rujna, skupa s gradonačelnikom Bandićem, omogućimo rad u jednoj smjeni te da se nastave izvrsni rezultati učenika- istaknuo je ravnatelj Zlatko Stić.

Inače, na Prirodoslovna škola Vladimira Preloga četvrta je škola po veličini u Hrvatskoj s 1053 učenika, 125 zaposlenih, od čega je 95 nastavnika.