FOTO: Bedenica priprema projekte vrijedne gotovo 150 milijuna kuna

Kao najvažniji realizirani projekt u proteklom razdoblju, čija je realizacija pri samome kraju je rekonstrukcija groblja, koja je trajala šest godina, za što je izdvojeno 2,3 milijuna kuna

Jedna od manjih općina na području Zagrebačke županije je Bedenica, koja je smještena na samoj granici s Varaždinskom županijom. Ova općina ima svega 1500 stanovnika, raspoređenih u šest naselja. Budući da na području Bedenice ima nekoliko istaknutih privrednika, načelnik Slavko Cvrlja konstatirao je kako su to vrijedni i radišni ljudi, kojima se nastoji što više olakšati život.

Kao najvažniji realizirani projekt u proteklom razdoblju, čija je realizacija pri samome kraju je rekonstrukcija groblja, koja je trajala šest godina, za što je izdvojeno 2,3 milijuna kuna.

-Ja ne volim previše pričati o onome što je bilo, meni je važnija budućnost, a tu imamo puno planova. Kao najvažniji projekt navest ću rekonstrukciju zgrade stare škole u Kulturni centar, koji je prijavljen na mjeru 7.4.1, gdje bi svoj prostor dobile sve udruge, ali tu bi bila i igraonica za djecu- naveo je načelnik Cvrlja, najavivši tom prilikom asfaltiranja prometnica vrijedna više od 1,5 milijuna kuna, kao i uvođenje interneta na javna mjesta.

Također, Općina u narednom periodu planira rekonstrukciju javne rasvjete za što je osigurano 350 tisuća kuna za početak radova na uvođenju LED rasvjete, gdje bi se ove godine zamijenilo dvjestotinjak lampi.

-Bez obzira na to što smo malena općina, pripremili smo projekte vrijedne oko 50-ak milijuna kuna, a tu je i projekt kanalizacije na našem području te rekonstrukcija Državne ceste od Konjščine do Komina vrijednosti 80 milijuna kuna. To su ogromne cifre, no vjerujem da sinergijom možemo sve to realizirati u roku od šest do osam godina- rekao je Cvrlja.

Među brojnim uzvanicima bio je i izaslanik predsjednika Sabora i Vlade, Mato Čičak, koji je kako je istaknuo načelnik Cvrlja, uvelike pomogao u realizaciji određenih projekata.

-Načelnik u svoj posao ulaže veliku energiju, jer on je načelnik volonter. S malo sredstava nije lako napraviti sve ono što je ovdje napravljeno. Čestitam vam na tome. Ova Vlada ima sluha za potrebe lokalne samouprave- istaknuo je Čičak.

Svoj obol tijekom svih ovih godina u poboljšanju infrastrukture dala je i Zagrebačka županija, koja je od osnutka općine u Bedenicu uložila više od 30 milijuna kuna.

-Znajte da niste sami, na našu pomoć uvijek možete računati. Ovakve općine imaju budućnost, jer ovdje rade predani ljudi- ponovio je predsjednik Skupštine Zagrebačke županije, Damir Mikuljan.

Svečanost proslavu Dana Općine svojim su nastupom uveličali učenici Osnovne škole Bedenica.