FOTO: Engleski studenti posjetili korisnike Udruge za autizam Zagreb u Mostarima

U stambenoj zajednici u Mostarima živi šest korisnika koji imaju sve potrebne uvjete za normalan i skladan život. Njima u posjet po treći puta stigli su dragi gosti iz Engleske

Na području Općine Dubrava nalazi se jedna od dvije stambene zajednice Udruge za autizam Zagreb. Prostor nekadašnje područne škole u Mostarima, Udruga je vlastitim radom te donacijama brojnih pojedinaca i udruga pretvorila u stambenu zajednicu Kuća za kućnu sreću. Druga stambena zajednica nalazi se na području Zagreba u Sopnici-Jelkovec.

U stambenoj zajednici u Mostarima živi šest korisnika koji imaju sve potrebne uvjete za normalan i skladan život. Njima u posjet po treći puta stigli su dragi gosti iz Engleske koji se rado vraćaju ovdje, gdje s domaćinima razmjenjuju znanja i vještine.

-Ponosni smo na to jer smo primjer dobre prakse- rekla nam je članica Udruge za autizam Zagreb Anita Dražetić.

Želja Udruge je na području Dubrave, osnovati i treću zajednicu koja bi bila smještena u Vukšincu.

-Dokazano je da su manje sredine, toplije sredine i manja mjesta s velikim dvorištima puno bolja i kvalitetnija priča za djecu s autizmom- pojasnila nam je gospođa Dražetić.

Udruga za autizam Zagreb jako dobru suradnju ima s Općinom i načelnikom Tomislavom Okrošom, koji je između ostaloga dočekao engleske studente koji su bili puni hvale za ono što su vidjeli i doživjeli u Mostarima.

-Ovom prilikom bih pohvalio predsjednicu Slavicu Dujmović koja zajedno sa svojim timom radi na trećoj zajednici koja bi trebala biti u Vukšincu. Tamo bi se stara škola trebala obnoviti i staviti u funkciju. Našu podršku u tome će imati- poručio je načelnik Tomislav Okroša.