FOTO: Folklornim susretima proslavljeno Petrovo u Šiljakovini

Blagdan svetog Petra i Pavla, posebno se štuje u Šiljakovini, gdje je obilježavanje započelo misom u kapeli svetog Petra i Pavla u prijepodnevnim satima, dok su poslijepodnevni sati bili predviđeni za zabavni program

Blagdan svetog Petra i Pavla, posebno se štuje u Šiljakovini, gdje je obilježavanje započelo misom u kapeli svetog Petra i Pavla u prijepodnevnim satima, dok su poslijepodnevni sati bili predviđeni za zabavni program, koji je već tradicionalno ponudio uzbuđenja na Malonogometnoj ligi Vukomeričkih gorica, ali i 23. Folklorne susrete u organizaciji Folklornog ansambla Šiljakovina.

-Vrijeme brzo leti. Prošle su dvije godine otkako sam vas po prvi puta pozdravila. Uvijek postoji onaj osjećaj da se moglo nešto više i bolje. Tome svi težimo, činjenica je da idemo polako prema naprijed i da smo se pokrenuli prema naprijed- istaknula je predsjednica Mjesnog odbora Šiljakovina, Karmen Rak istaknuvši kako je ove godine realiziran projekt obnove mosta u Matkovićima, a očekuje se i rješavanje pitanja mrtvačnice na mjesnom groblju.

Ispred Grada Velike Gorice, mještanima Šiljakovine blagdana njihova zaštitnika čestitao je izaslanik gradonačelnika Dražena Barišića, Ivan Rak.

-Naša Šiljakovina je selo s dušom, jer teško je pronaći selo koje toliko njeguje tradiciju i običaje, kao što je to običaj ovdje. To je za svaku pohvalu, kao i ovi susreti koji se održavaju po 23- puta. Time se može podičiti rijetko koje mjesto- poručio je Ivan Rak.

Folklornim program u kojem su se uz domaće folkloraše predstavili i gosti iz Ščitarjeva donio je svu tradiciju folklornih običaja koji se njeguju u Lijepoj našoj, a što ih naročito njeguju domaćini iz FA Šiljakovine.