FOTO: HDZ-ovi kandidati još jednom ponovili kako su ovi izbori itekako važni

Kandidati Hrvatske demokratske zajednice za izbore za Europski parlament Nikolina Brnjac i Tomislav Sokol dan su proveli u posjeti Zagrebačkoj županiji

Kandidati Hrvatske demokratske zajednice za izbore za Europski parlament Nikolina Brnjac i Tomislav Sokol dan su proveli u posjeti Zagrebačkoj županiji. Nakon što su u Ivanić-Gradu sudjelovali na predstavljanju projekata koji se financiraju europskim sredstvima, u daljnjem obilasku zastali su u Općini Dubrava, gdje ih je dočekao načelnik Tomislav Okroša te predsjednik i tajnik Županijske organizacije HDZ-a Dražen Barišić i Mato Čičak.

-Čast mi je i zadovoljstvo, što u našoj Dubravi možemo predstaviti našu kandidatkinju za Europske izbore, Nikolinu Brnjac. Hvala i vama Mladeži što ste usprkos ovako lošem vremenu uz nas- kazao je načelnik Tomislav Okroša.

Nikolina Brnjac, koja je trenutno državni tajnik u ministarstvu mora, prometa i infrastrukture u svom je obraćanju u Dubravi istaknula kako su ovi izbori itekako važni.

-Kako sam ja u resoru prometu, ponovit ću kako je promet jako važan, jer o povezanosti puno toga ovisi. Bitno je za istaknuti kako Europa pruža brojne mogućnosti kako bi se ta prometna povezanost podigla na još višu razinu- kazala je Nikolina Brnjac te još jednom istaknula kako je HDZ-a lista sastavljena od provjerenih i stručnih ljudi.

-Naša je lista kvalitetna i jako dobro složena s našim nositeljem Karlom Resslerom- ponovila je Brnjac, koja je potom obišla i Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Horvatić.

OPG Horvatić primjer kako se u stočarstvu može uspjeti

Otac i sin Damir i Danijel Horvatić, ističu se sjajnim rezultatima na području stočarstva.

-Odgojili smo dva bika, jedan je otišao prije mjesec dana u Češku, dok je drugi u Njemačkoj u centru za umjetno osjemenjivanje. Sin je nositelj OPG-a i već je prošao na jednom natječaju za EU fondove za ruralni razvoj- rekao je Damir Horvatić, te naročito pohvalio suradnju s Općinom.

-Trenutno smo u projektu izgradnje regionalnog centra za stočarstvo tu kod nas u Dubravi. Zemljište je kupljeno, a sada su nam potrebna sredstva za izgradnju. Naša je želja brendiranje simentalca- istaknuo je Horvatić.

Nakon posjeta OPG-u Horvatić, kandidati su posjetili u tvrtku Galoks u Konaku na području Vrbovca, koja se prometnula u vodeću tvrtku na području galvanskog pocinčavanja, a daljnja tendencija je širenje uz pomoć europskih sredstava.

Dražen Barišić: Drago mi je kada ovoliko mladih vidim uz našeg predsjednika Okrošu

Bio je ovo drugi obilazak Zagrebačke županije, nakon što je u prvom nositelj liste Karlo Ressler između ostaloga posjetio manifestaciju Sava kojoj pripadamo.

-U kampanji se predstavlja i traži povjerenje, a kada se ono dobi posao se radi s dodatnim žarom. Perspektiva koja je pred nama je europska perspektiva temeljena na nacionalnoj osnovi. Meni je drago kada ovako obilazimo županiju, da uz našeg predsjednika vidim sve više mladeži, pogotovo u ovim ruralnim područjima. To je dokaz da ovdje ima života i perspektive- rekao je predsjednik županijskog HDZ-a Dražen Barišić.

Kandidati HDZ-a tijekom današnjeg dana posjetili su još Dugo Selo, Pisarovinu, Klinča Sela i Jastrebarsko.