FOTO: Kruna dubravskog streljaštva bit će organizacija finala Svjetskog kupa

O strijelcima Streljačkog društva Dubrava 1094 ispisane su brojne priče. O obitelji Pereglin danas svi pričaju s poštovanjem, jer iza ove sportske obitelji rezultati su vrijedni svakog divljenja. Pod vodstvom Branka Pereglina stasale su brojne generacije uspješnih strijelaca koji su od samostalnosti hrvatske osvajali odličja na europskoj i svjetskoj razini. Sve to doprinijelo je i velikoj promociji Općine Dubrava, čije vodstvo to cijeni i prepoznaje.

2018. godina za dubravske je strijelce bila još jednom uspješna. Nakon što su ljetos pokorili Europu na Europskom prvenstvu u Estoniji, Valentina i Domagoj Pereglin godinu su zaokružili osvajanjima velikih kristalnih globusa u Rusiji, koji se dodjeljuju najboljim svjetskim strijelcima. Osim toga, Domagoj je odnio i pobjedu u finalu Svjetskog kupa, dok je Valentina u finalu doživjela poraz te se na kraju okitila srebrnim odličjem. Za utjehu joj može biti to, što je samostrel reprezentacija od strane sportskih novinara proglašena za najuspješniju ekipu Hrvatske u tradicionalnom izboru Sportskih novosti za 2018. godinu. Uz Valentinu i Domagoja sudionik završnice bio je i Marijan Kajfeš.

Zlatnu trojku, kao i vodstvo kluba sinoć je ugostio načelnik Općine Dubrava Tomislav Okroša, koji im je još jednom čestitao na sjajnim rezultatima, ali i svemu onome što čine za promociju svoga kraja čije ime s ponosom promiču diljem svijeta.

-Vi ste naš dragulj i ponosni smo na vas. Velika je čast što prezentirate sebe, Hrvatsku, svoj sport pa i našu Općinu diljem svijeta. Mi kao Općina uvijek ćemo pružiti koliko je moguće s naše strane- s ponosom je istaknuo načelnik Tomislav Okroša, koji je Valentinu i Tomislava Pereglina nagradio novčanim nagradama od dvije tisuće kuna. 

A da je tome u istinu tako potvrđuje i posljednji podatak u kojem je Općina podržala inicijativu SD Dubrave 1094 da u Dubravi početkom prosinca 2019. godine budu domaćini finala Svjetskog kupa na kojem će nastupiti 16 najbolji strijelaca u muškoj te isto toliko u ženskoj konkurenciji.

-Naša dvorana ima te kapacitete i u njoj se može održati to natjecanje. Sama priprema bit će dosta kompleksna, te zahtjevna, jer to treba biti na visokoj razini, jer se radi o velikom svjetskom natjecanju- kazao je Branko Pereglin.

Samo natjecanje bude li Dubrava određena za domaća održat će se u dvorani Osnovne škole Dubrava, dok bi svi sudionici bili smješteni u Ivanić-Gradu gdje bi se održala i gala svečanost na kojoj bi najboljim strijelcima bili uručeni kristalni globusi i ostala priznanja.