FOTO: Radovi na mostu na Črncu napreduju svakim danom

Vrijednost radova je 5,5 milijuna kuna

Započeli su dugoočekivani radovi na mostu na Črncu na državnoj cesti D-26. Riječ je o izuzetno prometnom mostu na državnoj cesti, kojim svakodnevno prolazi veliki broj automobila, a njegovim proširenjem prometovanje će postati puno sigurnije. Do realizacije ovako značajnog projekta vrijednog 5,5 milijuna kuna došlo je dogovorom općinskog vodstva na čelu s Tomislavom Okrošom s Hrvatskim cestama i njihovim direktorom Josipom Škorićem.

Načelnik Tomislav Okroša obišao je gradilište te održao koordinaciju s Hrvatskim cestama, Hrvatskim vodama i izvođačima radova, koji usprkos velikim vrućinama rade planiranom dinamikom, tako da radovi napreduju iz dana u dan.

-Riječ je o projektu koji se iščekivao desetljećima, kako bi se realizirao. Završetkom radova koji se očekuju u rujnu dobit ćemo sigurniji, širi i bolji most, ali i proširenu cestu- istaknuo je načelnik Tomislav Okroša.

Budući da je prometovanje mostom onemogućeno, promet do Dubrave odvija se obilaznim pravcima; Dubrava-Haganj-Vrbovec, Žukovec-Cugovec-Vrbovec i Dubrava-Koritna-Zabrđe-Cugovec-Vrbovec.