FOTO: Rugvičani se zaputili put Švedske

Točno u podne dvije ekipe Rukometnog kluba Rugvica te jedna ekipa Ženskog rukometnog kluba Rugvica zaputile su se u Švedsku, gdje će sudjelovati na jednom od najjačih svjetskih rukometnih turnira „Partille cupu“

Točno u podne dvije ekipe Rukometnog kluba Rugvica te jedna ekipa Ženskog rukometnog kluba Rugvica zaputile su se u Švedsku, gdje će sudjelovati na jednom od najjačih svjetskih rukometnih turnira „Partille cupu“. Pred delegacijom koju predvodi Hrvoje Džigumović put je od 35 sati u kojem trebaju prijeći nešto manje od 1 800 kilometara kako bi došli do Göteborga, gdje se ovaj turnir održava već pola stoljeća.

-Nama je ovo četvrta godina da idemo u Švedsku. Do sada smo imali dobre rezultate; kao selekcija Zagrebačkog rukometnog saveza osvojili smo prvo mjesto, prije dvije godine naša ekipa Rugvice je bila druga, dok smo lani osvojili dva treća mjesta- rekao nam je Hrvoje Džigumović, koji vjeruje kako će njehovi igrači biti sretni i zadovoljni onime što ih očekuje u Švedskoj.

Rukometni klub Rugvica na ovom će natjecanju nastupiti s ekipom dječaka 2008. godišta i mlađih te ekipom dječaka 2007. godišta i mlađih, dok će boje Ženskog rukometnog kluba Rugvica braniti ekipa djevojčica 2008. godišta i mlađih.

-Ovo nam je treće sudjelovanje na ovom turniru koji je među najjačim na svijetu. Veseli nas činjenica što smo dio tog turnira na koji se rado odazivamo. Djeci je to jedno veliko iskustvo i doživljaj. Rezultat nam nije u prvom planu- rekla nam je trenerica Ana Ivanda.

Ispraćaju mladih rukometaša i rukometašica pri čemu su roditelji pustili i pokoju suzu, prisustvovao je i dopredsjednik ŽRK Rugvica Velimir Krznar, koji nam je ponovio kako je njihovom klubu uvijek čast biti dijelom tako eminentnog turnira koji okuplja klubove iz svih krajeva svijeta.