FOTO: Tomislav Okroša novi predsjednik Mladeži HDZ-a Zagrebačke županije

Mladi i perspektivni načelnik Općine Dubrava, Tomislav Okroša novi je predsjednik Mladeži HDZ-a Zagrebačke županije. Na tom mjestu naslijedio je Dijanu Gaščić Vereš, koja je na čelu Mladeži bila u protekle četiri godine.

-Hvala vam na velikoj podršci koju ste mi ukazali. Jezgra ove Skupštine ste upravo vi. Hvala vam na tome- istaknuo je novi predsjednik Mladeži HDZ-a Zagrebačke županije Tomislav Okroša, poručivši kako bez Mladeži nema niti jedne aktivnosti niti organizacije na terenu.

Vidim najbolji tim Mladeži u Hrvatskoj

-Mi mladi okosnica smo razvoja HDZ-a, pokretači razvoja i pokretači promjena. Prisutnost nas mladih u politici je izuzetni bitna. Moramo se nametnuti i pokazati da smo spremni za promjene, pokazati naš potencijal i dokazati da bez nas nema razvitka zemlje. Jedino našom zajedničkom snagom možemo pokrenuti promjene u zemlji i učiniti je boljim mjestom za život. Sretan sam što ispred sebe vidim veliki potencijal i najbolji tim Mladeži u Hrvatskoj- kazao je Okroša, kojem su upravo mladi bili najveća podrška na izborima 2017. godine kada je postao načelnikom Općine Dubrava.

Uz novog predsjednika izabran je i Županijski odbor u sastavu; Antonio Badrov, Tomislav Brebrić, Tin Bregović, Ivan Cepetić, Nikola Jakir, Barbara Kokot, Lana Krunić, Ana Lovasić, Leon Lukinić, Karlo Mrakužić, Tomislav Mustapić, Marko Salapić, Krešimir Štavlić i Valentina Vajdić, dok su u Nadzorni odbor izabrani; Luka Cipurić, Domagoj Debogović, Matej Jozak, Marko Krznarić i Antun Vajdić. Također, izabrano je i 30 izaslanika za Opći Sabor.

Dražen Barišić: Svaki su izbori izazov

U svom govoru sada već bivša predsjednica zahvalila se svima na predanom i požrtvovnom radu u proteklom mandatu. U ime HDZ-a Zagrebačke županije u znak zahvalnosti predsjednik Županijskog odbora Dražen Barišić uručio joj je zahvalnicu.

-Potrebna nam je sinergija različitosti i dobi, ali i snaga koja je nepobitna i jedinstvena na prostoru Republike Hrvatske. HDZ može voditi županiju do mjesta koja predvode našu državu. Čestitam vam na svemu onome čime ste doprinijeli na izborima. Svaki su izbori izazov, a mi se toga ne bojimo, jer smo hrabri- poručio je Dražen Barišić.

Snaga Mladeži, itekako je vidljiva u Velikoj Gorici, gdje je Mladež u proteklih desetak godina iznjedrila brojna imena koja su danas na nekim od rukovodećih mjesta.

-Nama u Velikoj Gorici opće je poznato da u posljednjih deset godina ne postoji niti jedan poraz kada su u pitanju izbori na svim razinama. U svim tim pobjedama vjetar u leđa davala je Mladež, koja je ovdje rasla sa seniorima i dobivala priliku. Danas će ta mladež iznjedriti pobjedu za svakog onog koji bude kandidat za bilo koju funkciju- kazao je predsjednik HDZ-a Velike Gorice i zamjenik gradonačelnika Krešimir Ačkar.

Između ostaloga, Skupštini održanoj u Velikoj Gorici nazočili su i saborski zastupnici Mato Čičak i Davor Ivo Stier, drugi zamjenik goričkog gradonačelnika Ervin Kolarec, načelnik Općine Orle Ervin Vujica, zamjenik načelnika Općine Dubrava Ante Grizelj, predsjednik Gradskog vijeća Dugog Sela Darjan Budimir te potpredsjednik Mladeži HDZ-a na državnoj razini Tvrtko Lovrić.