FOTO: Trener Jakirović poveo Goričane u novu sezonu

Cijele pripreme odradit će se u Velikoj Gorici, uz odigravanje utakmica u Sloveniji, a 25. lipnja putuje se u Malmö

Od posljednje utakmice u Kranjčevićevoj ulici i pobjede nad Lokomotivom prošlo je 17 dana. Upravo toliko na odmoru su bili nogometaši Gorice, koje je danas zajedno sa svojim stručnim stožerom okupio trener Sergej Jakirović. Njega, kao i igrače dočekao je sportski direktor Mindaugas Nikoličius, koji je kao i uvijek bio otvoren za dijalog s predstavnicima medija, koji su došli na kompleks Gradskog stadiona.

Nakon što su Goricu još ranije napustili Giorgi Mchedlishvili, Godfrey Oboabona te treći vratar Marko Veriga, danas je obznanjeno kako dres Gorice više neće nositi niti kapetan Igor Čagalj, umjesto kojega je sletio Maks Juraj Čelić, koji je uzeo kapetanovu „peticu“.

-Čagiju sam zahvalan na svemu što je prošle sezone napravio s nama. Ja bih želio da on ostane u mom stožeru. Iskreno se nadam kako će klub pronaći neko rješenje da se to ostvari, jer on nama puno znači, jer on je bio vođa ove ekipe- o sada već bivšem kapetanu će trener Gorice Sergej Jakirović.

Na prvom treningu nije bilo Suka i Muse koji se priključuju sutra, nešto duži odmor dobili su najbolji klupski strijelac Lukasz Zwolinski koji je na medenom mjesecu te Martin Maloča koji danas ima svadbu, dok reprezentativne obaveze imaju Faruku Miya koji je s Ugandom na Afričkom Kupu nacija, dok Marijana Čabraju očekuje nastup na Europskom prvenstvu do 21 godine.

-Pripreme ćemo odraditi u Gorici, jedino ćemo ići u Brežice na utakmice protiv Radničkog, Maribora, Sežane, Kapošvara, Tuzle City, dok 25. lipnja idemo u Malmö- otkrio je trener Jakirović, koji je još jednom ponovio kako se ciljevi nisu previše mijenjali.

-On ostaje isti. Cilj je što ranije osigurati ostanak u ligi, kako bi što mirnije plovili, a shodno tome vidjet ćemo kako će se razvijati bodovna situacija. Bit će zahtjevno, za mene osobno ovo će biti još izazovnija sezona, jer želim potvrditi sve ono što smo napravili lani. Sada smo u prednosti, u odnosu na prošlo ljeto- naglasio je strateg Gorice.

Uz Čelića, na prvom treningu od novih lica zamijećeni su još Kurilovčani Petar Lucija Čurek, Maks Slunjski i Juraj Spudić, a do kraja prijelaznog roka trebalo bi stići barem još četiri-pet novih igrača.