Posjeti spar.hr

FOTO: U Ivanić-Gradu obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja

Nakon svete mise za poginule i stradale branitelje i civile u crkvi sv. Petra apostola, izaslanstvo grada Ivanić-Grada predvođeno zamjenicima gradonačelnika Željkom Posilovićem i Tomislavom Cuvajem položilo je vijenac u čast svih hrabrih hrvatskih branitelja koji su sudjelovali u oslobodilačkoj akciji Oluja

Nakon svete mise za poginule i stradale branitelje i civile u crkvi sv. Petra apostola, izaslanstvo grada Ivanić-Grada predvođeno zamjenicima gradonačelnika Željkom Posilovićem i Tomislavom Cuvajem položilo je vijenac u čast svih hrabrih hrvatskih branitelja koji su sudjelovali u oslobodilačkoj akciji Oluja.

-Akcija Oluja na ponos je svima nama jer je njome oslobođena petina naše države. Današnji dan smatramo i danom oslobođenja od srpskog agresora i kao podsjetnik na svaki život koji je izgubljen u toj akciji- rekao je Željko Posilović.

Osim predstavnika gradskih vlasti, vijence su položili i svijeće zapalili roditelji poginulih hrvatskih branitelja, predstavnici braniteljskih udruga, predstavnici temeljne i specijalne policije te predstavnici udruge antifašističkih boraca, vatrogasne postrojbe, političkih stranaka i predstavnici građana.