FOTO: Vatrogasci Harmice mogu se pohvaliti novim vozilom

Mnogo razloga za zadovoljstvo i slavlje bilo je sinoć u Vatrogasnom domu Harmica. Osim što su održali 97. redovnu godišnju skupštinu na kojoj su svojim gostima i mještanima predstavili rezultate rada u prošloj i planove za ovu godinu, harmički vatrogasci mogli su se pohvaliti i novim vozilom.

Naime, uz pomoć VZO Brdovec, Općine Brdovec, VZZŽ, Zagrebačke županije te susjednog DVD-a Šenkovec, osigurali su financijsku konstrukciju te kupili navalno vozilo Iveco od vatrogasaca iz Slovenije. Vozilo je u odličnom stanju i vrijedno je više od 150 tisuća kuna, a vrijednim harmičkim vatrogascima bit će od pomoći prilikom intervencija. Blagoslovio ga je brdovečki župnik velečasni Ivan Gretić.

Iako intervencija nemaju puno, spremnost i tehnička opremljenost društva važan su čimbenik sigurnosti u mjestu, a to je istaknuo i predsjednik VZ Općine Brdovec Vlado Jurišić. Osim tehnike, važnu ulogu imaju i ljudi pa je predsjednik DVD-a Harmica Franjo Krčan ponosno istaknuo činjenicu da su društvu pristupila tri nova člana, a nekoliko njih dobilo je diplome za završena školovanja. Zaslužnima za razvoj društva i pomoć u njegovom radu uručene su zahvalnice.