FOTO: Vatrogasna Zajednica Općine Dubrava opremljena novim vozilom

Prigodnom svečanošću u Zvekovcu, općinski načelnik Tomislav Okroša predao je predsjedniku DVD-a Zvekovac Dejanu Kormanu ključeve novog vatrogasnog vozila

Prigodnom svečanošću u Zvekovcu, općinski načelnik Tomislav Okroša predao je predsjedniku DVD-a Zvekovac Dejanu Kormanu ključeve novog vatrogasnog vozila. Potreba za još jednim vozilom bila je izuzetno velika, te je velikim naporima općinskog vodstva i Vatrogasne zajednice pronađeno rješenje te su osigurana sredstva za kupnju vozila, kao i za nabavku potrebnih odijela za intervencije.

-Ovo je prekrasan dan, jer smo uspjeli pronaći rješenje i nabaviti vozilo i prijeko potrebnu opremu- istaknuo je načelnik Tomislav Okroša, koji je ponosan i na činjenicu kako se stavka za vatrogastvu u proračunu svake godine povećava.

-To je izuzetno bitno, jer vatrogasci su ljudi koji daju sebe, ulažu svoj trud i riskiraju svoje zdravlje i život za dobrobit svih stanovnika. Ove smo godine tako osigurali sredstva od 700 tisuća kuna- kazao je načelnik Okroša.

Pristiglo vozilo ima hidrauličnu opremu, kao i opremu za hitne intervencije, čime je dubravska vatrogasna zajednica među najopremljenijim općinskim zajednicama na području Zagrebačke županije.

-Vozilo nam je bilo potrebno zbog učestalih prometnih nesreća, gdje je bilo potrebe za intervencijama s hidrauličnom opremom. Ono što nam sada slijedi su edukacije. Nadam se kako nam vozilo neće biti potrebno, ali ono je tu u slučaju potrebe- rekao je predsjednik Vatrogasne zajednice Općine Dubrava, Tomislav Truščec.

Vozilo je dano DVD-u Zvekovac na korištenje, a želja Vatrogasne zajednice je da se iz svakog društva po dvojica-trojica vatrogasaca obuče radu s tom opremom.

Zahvaljujući Vatrogasnoj zajednici Zagrebačke županije, u Dubravu bi uskoro trebalo pristići i kombi vozilo, a načelnik je ovom prilikom otkrio i kako je Općina u pregovorima s Ministarstvom gospodarstva kako bi se Vatrogasnoj zajednici ustupila i cisterna na korištenje.