FOTO: Vratili se zlatni hrvatski strijelci

Nešto iza 12 sati u Zračnu luku dr. Franjo Tuđman sletjela je reprezentacija Hrvatske u samostrelu koja je na Svjetskom prvenstvu u ruskom Ulyanovsku pokorila konkurenciju

Nešto iza 12 sati u Zračnu luku dr. Franjo Tuđman sletjela je reprezentacija Hrvatske u samostrelu koja je na Svjetskom prvenstvu u ruskom Ulyanovsku pokorila konkurenciju. Ukupno su naši strijelci osvojili 12 odličja (četiri u ekipnoj te osam u pojedinačnoj konkurenciji), što ih čini najuspješnijom nacijom.

Ovim rezultatima izjednačen je i rekord po broju osvojenih medalja od prije šest godina kada je na Europskom prvenstvu postignut isti uspjeh.

-Treba napomenuti kako sada ovdje ima i drugih medalja, koje nisu uračunate. No, i s ovim smo zadovoljni- o rezultatima će najtrofejniji hrvatski trener Branko Pereglin, koji je izrazito ponosan na činjenicu što su na pobjedničkom postolju kod žena, prva tri mjesta zauzele naše reprezentativke.

-Prvo mjesto je bilo riješeno, jer je bila velika razlika, dok su za preostala dva mjesta konkurirale tri strijelkinje. Nažalost, bez medalje je ovoga puta ostala Njemica Ina Schmidt, koja je završila kao četvrta. To nam je sada pošlo za rukom treći puta, jer isti slučaj imali smo na Novom Zelandu i Češkoj- otkrio nam je Pereglin.

U Zračnoj luci su ih dočekali njihovi najbliži, a ovakvi dočeci postali su tradicija kad je u pitanju Općina Dubrava, koja će krajem godine ugostiti Finale Svjetskog kupa.

-Naravno da smo sretni, zadovoljni i ponosni, jer ako zagrebemo malo u povijest prisjetit ćemo se brojnih uspjeha Branke Pereglin, čijim stopama danas idu njezina djeca, Valentina i Domagoj. Zadatak roditelja je da djecu usmjeravaju u sport, dok je na nama da ih kao jedinica lokalne samouprave popratimo- istaknuo je zamjenik općinskog načelnika Ante Grizelj.