Fran Babić: Isplati se ulagati u znanje

Gradonačelnik Velike Gorice primio je danas 34 najbolja učenika u školskoj godini 2018./2019.

Danas je u zgradi Gradske uprave, gradonačelnik Grada Velike Gorice Dražen Barišić primio najbolje učenike osnovnih i srednjih škola.

Sveukupno 15 osnovnoškolaca i 19 srednjoškolaca nosi titulu najboljih u školskoj godini 2018./2019.

– Velika Gorica ima svjetlu budućnost kada govorimo o mladim ljudima. Sve ono što radimo u obrazovanju, radimo s ciljem da imamo što bolje i kvalitetnije uvjete za školovanje, ne samo za našu djecu, nego i za naše profesore i ostalo školsko osoblje. Ove godine ćemo uložiti otprilike 40-tak milijuna kuna u obnovu škola i tako ćemo nastaviti svake godine. Očekujemo da ćemo kroz koju godinu u potpunosti obnoviti naše škole i time dodatno podići standard jer ipak smo Grad koji u Hrvatskoj najviše izdvaja za obrazovanje, rekao je gradonačelnik Barišić uoči primanja.

U ime okupljenih učenika, gradonačelniku se zahvalio Fran Babić, učenik 8. razreda Osnovne škole Eugena Kumičića. Fran je jedno od šestero djece s područja Velike Gorice, koja su nominirana za ovogodišnji Oskar znanja. Mladom će genijalcu ovo biti treći Oskar znanja, nakon prošlogodišnjeg jednog, ove će mu godine biti uručena čak dva primjerka prestižne nagrade. Naime, Fran je u protekloj školskoj godini nizao samo uspjehe: na državnom natjecanju iz informatike osvojio je 1. i 2. mjesto, kao i 2. mjesto na državnom natjecanju iz fizike te solidno 8. mjesto na državnom natjecanju iz matematike.

– Volim se natjecati i učiti pa sam se odlučio vježbati i pripremati za natjecanja. Isplati se ulagati u znanje, smatram da će to imati puno utjecaja na daljnje obrazovanje i olakšati nam život, poručio je Fran, koji ove godine namjerava upisati XV. Gimnaziju, a potom FER ili PMF.

Također, Frana nakon završetka škole očekuje radno ljeto i pripreme za predstojeću Olimpijadu iz informatike, koja se ove godine održava u Sloveniji, a gdje će, nakon prošlogodišnje sjajne bronce u Rusiji, ponovno braniti naše boje.