Gordan Maras prozvao gradonačelnika za sljemensku žičaru: Za političku trgovinu se ima, a za razvojne projekte ne

Gradska organizacija SDP-a Grada Zagreba održala je danas konferenciju za medije kod donje postaje nekadašnje sljemenske žičare – Bliznec, na temu “Zbrda-zdola izvršenje gradskog proračuna i projekata – primjer sljemenska žičara”. Na konferenciji su govorili predsjednik Gradske organizacije SDP-a Gordan Maras, zastupnik SDP-a u Gradskoj skupštini Grada Zagreba Matej Mišić i predsjednica Stručnog savjeta za financije i poreznu politiku GO SDP-a Zagreb Jadrankom Vukmanović Pavelić.

Podsjetili su da je posljednja kabina sljemenske žičare odvezla izletnike još davne 2007. godine kao i da je izgradnja nove žičare omiljeno predizborno obećanje zagrebačkog gradonačelnika Bandića. Međutim, kao i niz godina do sad, i u izvršenju ovogodišnjeg proračuna vidljivo je da je to ostalo samo na obećanju. U prvih šest mjeseci u projekt izgradnje nove sljemenske žičare utrošeno je samo 6,2 milijuna kuna od ukupno planiranih 128,5 milijuna, odnosno manje od 5 posto ukupno planiranih sredstava za 2018. godinu. Zbog navedenog gradonačelnik predlaže i rebalans proračuna kojim predlaže smanjenje proračunskih sredstava za žičaru na 38,5 milijuna kuna, što je smanjenje od čak 90 milijuna kuna odnosno preko 70 posto od planiranih sredstava na početku godinu.

Gordan Maras tom je prilikom naglasio kako je gradonačelnik Bandić najavio da će 31. prosinca ove godine sljemenska žičara opet proraditi te da će na Silvestrovo biti prva vožnja, ususret pripremama za skijaški kup Snježna kraljica.

-Očekivali smo da će radovi biti pri kraju i došli smo pogledati kako napreduju. Razočarani smo što gradonačelnik nije ispunio još jedno u nizu obećanja koje je dao. Očito novaca za političku trgovinu ima, a novca za razvojne projekte Grada Zagreba – nema. Sramota je da već 11 godina građani Zagreba, ali i posjetitelji i turisti, nemaju mogućnost žičarom posjetiti jednu od najljepših lokacija u Zagrebu – Medvednicu- zaključio je Maras.