Posjeti spar.hr

Gorica na Zagorec, a Kurilovec na Dinamo Predavec u pretkolu Kupa

U Sesvetama je održan ždrijeb parova pretkola Hrvatskog nogometnog kupa

U Sesvetama je održan ždrijeb parova pretkola Hrvatskog nogometnog kupa. U ždrijebu su sudjelovala 32 klubova koji su plasman u pretkolo izborili preko rezultata u prošlosezonskim županijskim nogometnim kupovima – 21 klub koji je osvojio županijski kup te 11 finalista županijskog nogometnog kupa.

Svoje mjesto u ždrijebu zauzeli su tako prvoligaš Gorica i trećeligaš Kurilovec, a voljom ždrijeba odlučeno je kako će HNK Gorica igrati protiv Zagorca iz Krapine, a Kurilovec protiv Dinama iz Predavca.

Ostali parovi pretkola koje je na rasporedu u srijedu 28. kolovoza su; Mladost Kloštar Podravski-Sloga Nova Gradiška, Neha-Karlovac 1919, Primorac Biograd N/M-BSK, Suhopolje-Oriolik, Slavonac-Buje, Bednja-Vuteks Sloga, Bjelovar-Opatija, Maksimir-Varaždin, Belišće-Jadran Ploče, Borac-Jadran Poreč, Nedelišće-Slavonija, Mladost Petrinja-Međimurje i Hrvace-Segesta.

Šesnaestina finala na rasporedu je 25. rujna, a u njoj će se 16 pobjednika iz pretkola priključiti 16 klubova koji su se tamo izravno plasirali na temelju koeficijenta uspješnosti u natjecanju za Hrvatski nogometni kup u zadnjih pet godina.