fbpx

Petak, 06 Srpanj 2018 05:51

Ovog ljeta na EMAP-ovoj rezidenciji u Zagrebu roje se emotivni roboti

Napisao/la KONT/MM

Nakon EMAP kick-off rezidencije u Zagrebu u svibnju ove godine, koja je organizirana s Izlogom suvremenog zvuka, Adam Donovan i Katrin Hochschuh vraćaju se u Zagreb na dvomjesečnu rezidenciju tijekom koje će razviti prvu fazu svog umjetničkog projekta Empathy Swarm.

U suradnji sa zagrebačkom Akademijom likovne umjetnosti, Institutom Ruđer Bošković, Fakultetom za elektrotehniku i računarstvo te udrugom Radiona.org, od 20. lipnja do 20. kolovoza Donovan i Hochschuh upravo u Zagrebu rade na ovom višegodišnjem projektu kroz koji će istražiti alate za prepoznavanje ljudskih emocija u interakciji između neantropomorfnih robota i čovjeka.

Tijekom svog boravka u Zagrebu, Donovan i Hochschuh razvijat će prototipove robota, surađivati s inženjerima, programerima, dizajnerima, marketinškim stručnjacima i drugim profesionalcima te se ponovo uključiti u čitav niz aktivnosti lokalne kreativne zajednice.

Ovdje možete pročitati više o konceptu projekta Empathy Swarm, a tijek rezidencije možete pratiti i na blogu Adama Donovana i Katrin Hochschuh.

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti