fbpx

Utorak, 13 Studeni 2018 15:23

Vodeći hrvatski i strani stručnjaci raspravljali o unaprjeđenju turističke ponude

Napisao/la Redakcija
Vodeći hrvatski i strani stručnjaci raspravljali o unaprjeđenju turističke ponude zagreb.hr

U hotelu Esplanade Zagreb, u organizaciji Hanza medije se održana je konferencija Sustav turističkih zajednica u 21. stoljeću. Uz vodeće hrvatske i strane stručnjake u turizmu te sudionike iz gospodarskih i političkih institucija prisutnima se obratio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Organizator konferencije je Hanza media – Jutarnji list, a partneri su im Ministarstva turizma i Hrvatska turistička zajednica.

-Konferenciju smo organizirali nedugo nakon što je Ministarstvo turizma u javnu raspravu poslalo paket turističkih zakona: Zakon o turističkoj pristojbi, Zakon o članarinama u turističkim zajednicama te Zakon o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma, a kojima se prvi put nakon niza godina zadire u sustav turističkih zajednica, a koji Hrvatsku turističku zajednicu pretvaraju u nacionalnu marketinšku agenciju- rekao je glavni urednik Jutarnjeg lista Goran Ogurlić.

Zahvaljujući Hanza mediji na organizaciji ove važne konferencije za Hrvatsku i njezin turizam, gradonačelnik Bandić istaknuo je da se uskoro s Jutarnjim listom kreće u milenijski projekt Zagreb na Savi, a što se organizira s Vladom Republike Hrvatske.

-Zagreb iz godine u godinu postiže odlične rezultate u turizmu, ali razmišljamo kako i na koji način ljestvicu možemo podići još više- kazao je Bandić.

Hrvatska je atraktivna i poželjna turistička i ulagačka zemlja, a kako bi se taj status odlične turističke destinacije održao i dalje, potrebno je kontinuirani rad i ulaganje.

-U prvih deset mjeseci ove godine ostvarili smo povijesni rezultat u turističkome prometu – ukupno 19 milijuna dolazaka i 104,3 milijuna noćenja, što je rast od 6, odnosno 4 posto- istaknuo je ministar turizma Gari Cappelli.

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti