fbpx

Srijeda, 04 Srpanj 2018 05:53

Zagrebački solisti gostovali u Strasbourgu

Napisao/la ZS/MM
Zagrebački solisti gostovali u Strasbourgu Fotografija s generalne probe/Zagrebački solisti

U Strasbourgu, francuskom gradu europskih institucija i kulture sinoć je održan koncert Zagrebačkih solista u okviru bogatog programa kulturnog predstavljanja Republike Hrvatske za vrijeme šestomjesečnog hrvatskog predsjedanja Odborom ministara Vijeća Europe. Koncert je održan crkvi Saint-Pierre-le-Jeune.

Na koncertu se izvodio željezni repertoar Zagrebačkih solista, kao i Treća simfonija u D-duru Luke Sorkočevića čija je obitelj stoljećima vezana kulturnom diplomacijom upravo za Francusku. Solisti su svirali Mozarta, Griega i Brittena.

Nastup Zagrebačkih solista u Strasbourgu je ostvaren u u zajedničkoj suradnji Ministarstva kulture i Ministarstva vanjskih i europskih poslova, te Stalnog predstavništva RH pri Vijeću Europe u Strasbourgu.

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti