Posjeti spar.hr

Gradonačelnik Bandić najavio dovršetak stadiona na Sveticama

Dovršetak gradnje očekuje se u naredne dvije godine

Povodom ostvarenih rezultata i ulaska u Ligu prvaka, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić primio je u palači Dverce prvu momčad, stručni stožer te vodstvo Građanskog nogometnog kluba Dinamo Zagreb.

Gradonačelnik je gostima čestitao na velikom i dugoočekivanom uspjehu te im se zahvalio na stvaranju harmonične efikasne ekipe, koja je zasigurno jedna od najuspješnijih u Europi.

– Igrajte svoju igru, budite prepoznatljivi kao do sada, pa makar nekad izgubili. Ali ne smijete biti poraženi i ne smijete uprljati grb koji časno nosite, zaštitni znak Zagreba i Hrvatske. To je simbol hrvatskog identiteta, klub je zagrebačka i hrvatska svetinja, poručio im je gradonačelnik.

U ime delegacije, okupljenima se obratio i predsjednik kluba Mirko Barišić:

– Mi smo po sedmi puta izborili ulazak u natjecanje Lige prvaka, najprestižnije europsko natjecanje. Dinamo je oduvijek pripadao gradu Zagrebu, ponosni smo na to i mi smo s našim sportskim rezultatima dizali ugled našeg grada.

Dobre prognoze za budućnost ima aktualni trener Nenad Bjelica:

– Pokušavamo izvući najbolje iz naših igrača i želimo da u svakoj utakmici ostave srce na terenu i to je jedino što možemo obećati u ovome što dolazi. Vjerujem da ćemo biti uspješniji nego u nekim prijašnjim Ligama prvaka, zato jer imamo jednu homogenu skladnu momčad, 27 igrača koji su spremni dati sve za ovaj klub i grad.

Također, ovom je prilikom gradonačelnik najavio i završetak gradnje stadiona na Sveticama u naredne dvije godine te objasnio kako će cijeli kompleks biti u službi nogometa. Radovi obuhvaćaju izgradnju pomoćnog stadiona i podzemne garaže, kao i prostora pod tribinama, dok će atletska staza biti pomaknuta iza bazena.

– Napravit ćemo najljepši nogometni stadion u Hrvatskoj jer Dinamo to zaslužuje. A kada ja nešto kažem, to je više od potpisa. Onako kako Dinamo isprojektira, mi ćemo tako napraviti, istaknuo je Bandić te s okupljenima podijelio svoju viziju da stadion funkcionira kao u kazalištu, gdje će navijači imati priliku dotaknuti igrače uz aut-liniju.