HAŠK Mladost proslavila 115. rođendan

U povodu 115. obljetnice Hrvatskoga akademskog športskog kluba Mladost, u Staroj gradskoj vijećnici održana je svečana akademija. Jedan od pokrovitelja proslave bila je Gradska skupština Grada Zagreba, a uz brojne visoke uzvanike nazočio joj je i predsjednik Gradske Andrija Mikulić, koji je svim članicama i članovima HAŠK Mladost čestitao na ovoj velikoj obljetnici.

-U svojoj iznimno bogatoj tradiciji kao društvo izniklo u Gradu Zagrebu, gradu mladosti i sporta, ovo najveće sportsko društvo u Hrvatskoj iznjedrilo je brojne vrhunske sportaše te tako nedvojbeno pridonijelo afirmaciji i razvoju zagrebačkog sporta, ali i promociji Grada Zagreba i Hrvatske diljem svijeta. Upravo su sportaši najbolji promotori naše zemlje i zato trebamo kao institucije, od lokalne do nacionalne razine, učiniti sve što je u našoj moći da ulažemo u njihov razvoj i napredak- rekao je Mikulić.

U svečanom dijelu programa istaknutim članicama i članovima Mladosti uručena su posebna priznanja Zlatna značka i priznanja Trofej Mladosti.