Hrvatska liga protiv raka dojke 127 tisuća kuna donirala Institutu Ruđer Bošković

U povodu Svjetskog dana bolesnika, koji se obilježava 11. veljače, Hrvatska liga protiv raka i Zajednica pacijenata oboljelih od raka Sveti Juraj organizirali su druženje s onkološkim pacijentima u gradskoj palači Dverce.Okupljene je, između ostalih, pozdravila i izaslanica zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i potpredsjednica Gradske skupštine Ana Stavljenić Rukavina.

-Zahvaljujemo organizatorima i volonterima za sve sate koje su besplatno darivali bolesnicima i našim građanima u potrebi. Posebno je potrebno zahvaliti našim darivateljima krvi i darivateljima organa koji nesebično daju dio sebe da bi spasili mnoge živote- rekla je Ana Stavljenić Rukavina.

Naglasila je, također, da Grad Zagreb uvijek podržava, a i ubuduće će podržavati, ovakve akcije i imati otvorena vrata za sve dobronamjernike koji iskreno i nesebično pomažu drugima.

Predsjednik Hrvatske lige protiv raka Damir Eljuga najavio je i jubilarnu 20. humanitarnu utrku Terry Fox Run, koja se 23. veljače održava na Jarunu. Organizatori su ovom prigodom sredstva od 127 tisuća kuna, prikupljena na prošlogodišnjoj utrci, predali mladim znanstvenicima na Institutu Ruđer Bošković za istraživanje raka.