Hrvatski stolnotenisači pokorili Švedsku

Reprezentacija se vratila u domovinu bogatija za srebrnu i brončanu medalju u pojedinačnoj te zlatnu u ekipnoj konkurenciji

U prostorijama Sportskog saveza Grada Zagreba održana je konferencija za medije povodom uspješnog nastupa hrvatske reprezentacije na Europskom prvenstvu u parastolnom tenisu, koje se održalo u Švedskoj. Konferenciji su nazočili srebrni Pavao Jozić te brončana u pojedinačnoj i zlatna s Helenom Dretar Karić u ekipnoj konkurenciji Anđela Mužinić, a prisutne je pozdravio i gradonačelnik Milan Bandić.

– Hvala našim briljantnim djevojkama koje su pokazale nevjerojatnu dominaciju na europskim prvenstvima osvajanjem četvrtoga uzastopnog ekipnog zlata. Učinili ste nas ponosnima i pokazali da Hrvatska ima sjajne sportaše s invaliditetom. Primjer ste istinskih heroja koji nam svakodnevno pokazuju kako se trudom, upornošću i ljubavi nadilaze sve prepreke, rekao je Bandić te istaknuo kako je Zagreb grad mogućnosti za osobe s invaliditetom, kao i da će nastaviti s ulaganjima u sport.

Ponos nije krio ni izbornik reprezentacije HrvatskeEmil Gubica:

– Čestitam na ekipnoj zlatnoj te na srebrnoj i brončanoj medalji u pojedinačnoj konkurenciji. Ovo je veliki uspjeh za hrvatsku reprezentaciju! Nadam se da ćemo i na Paraolimpijskim igrama u Tokiju također biti konkurenti za medalje, poručio je Gubica te nadodao kako je na natjecanju nastupilo više od 330 natjecatelja iz 38 europskih država.

Okupljenima se obratio i načelnik Sektora za razvoj sporta iz Središnjega državnog ureda za sport Darko Vučić te zaključio kako ovaj uspjeh ne bi bio moguć bez logističke podrške Hrvatskoga paraolimpijskog odbora.