Humanost na djelu: GDCK Vrbovec i Općina Farkaševac opremili kuću obitelji Đurđević

Zahvaljujući donaciji namještaja, jučer je Gradsko društvo Crvenog križa Vrbovec u suradnji s Općinom Farkaševac, opremilo kuću obitelji Đurđević u Bolču. Radi se o šesteročlanoj obitelji čija je blagovaonica bila opremljena samo s dvije stolice, a sobe nedostatnim krevetima za spavanje.

-Obitelj se uzdržava skromnim primanjima, otac ima status roditelja njegovatelja za najstarijeg sina Matea, kojeg svakodnevno vozi u Centar za odgoj, obrazovanje i edukaciju u Križevce. Pored Matea imaju još troje djece predškolskog uzrasta. Osim osobne invalidnine i dječjeg doplatka, obitelj nema drugih primanja- ispričala je ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Vrbovec Jelena Mucko koja je po saznanju za donaciju namještaja, u suradnji s načelnikom Općine, Draženom Draganićem, osigurala prijevoz, a angažirani su volonteri Crvenog križa kako bi se humanitarna misija u cijelosti odradila.

Osim s namještajem, kućanstvo je opremljeno novim kompletom posuđa, posteljnom i odjećom prikupljenim u sabirnim akcijama Gradskog društva Crvenog križa Vrbovec, koji ovim putem poziva sve koji raspolažu viškom namještaja, deka, popluna i drugog posteljnog rublja da ga doniraju Crvenom križu koje iznimno brine da pomoć doista ode onima kojima je najpotrebnija.