Ivana Ančić Antolović dobitnica Nagrade Vesna Andrijević Matovac

Pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, Gradske skupštine Grada Zagreba i gradonačelnika Milana Bandića, Udruga žena oboljelih i liječenih od raka SVE za NJU uz prisutnost brojnih prijatelja i obitelji Andrijević i Matovac dodijelila Nagradu Vesna Andrijević Matovac za 2018. godinu. Nagrada je dodijeljena po osmi put, ovoga puta Ivani Ančić Antolović, profesorici biologije iz Gimnazije Daruvar na prijedlog ravnateljice Gimnazije Romane Herout. Nagradu je uručila Biljana Andrijević Derk, sestra Vesne Andrijević Matovac.

Dobitnica je nagrađena za iznimno vrijedan trud u informiranju i edukaciji učenika o važnosti očuvanja zdravlja. Svojim projektima kroz nastavu, plakate i istraživačke radove prof. Ančić Antolović zajedno s učenicima stvara ozračje brige za zdravlje, informira i educira učenika te razvija odgovorno ponašanje prema vlastitom zdravlju, zdravlju u obitelji i socijalnom okruženju. Osobito se ističu projekti vezani za prevenciju raka dojke i raka vrata maternice što Udruga smatra posebno važnim kad se radi o ženskom zdravlju i o zaštiti zdravlja mladih od bolesti koje uzrokuje HPV infekcija.

Iz Udruge su istaknuli kako su imali težak zadatak te da su dobili iznimno kvalitetne prijedloge, no Nagrada je samo jedna.