Ivanić-Grad bi ovog proljeća trebao zasvijetliti u novom ruhu

Kako bi se povećala sigurnost svih sudionika u prometa te na ostalim javnim površinama, povećanje energetske učinkovitosti te povećanje učinkovitosti sustava održavanja i upravljanja javnom rasvjetom, razlog su što će se ove godine na cijelom području Ivanić-Grada zamijeniti sva stara rasvjetna tijela, novom LED rasvjetom. Zeleno svjetlo za provedbu ove investiciju dalo je i Gradsko vijeće.

-Ono što je važno za naše građane je to što to neće dodatno koštati, već će se cijela ova investicija financirati iz ušteda. Procijenjeno je da će u sljedećih jedanaest godina kroz uštede u cijeni koštanja električne energije isplatiti cijela investicija. Ona između ostaloga, obuhvaća ugradnju kvalitetnih lampi, a za cijelo vrijeme projekta koje je gotovo jedanaest godina osigurava se garancija za te lampe- ispričao je gradonačelnik Javor Bojan Leš, te napominje kako Ivanić- Grad kao investitor na izvođača prebacuje svu odgovornost za kvalitetu lampi, ali i na samo održavanje sustava javne rasvjete.

Cijeli projekt čija je ukupna vrijednost 11,2 milijuna kuna trebao bi prema riječima gradonačelnika Javora Bojana Leša završiti do 1. svibnja, kada bi Ivanić-Grad trebao zasvijetliti u novom ruhu.