Ivica Krmpotić: Možemo biti zadovoljni odrađenim poslom do sada

Ovog vikenda igra se posljednje 17. kolo Treće lige. Momčad Kurilovca ugostit će na SRC Udarnik drugoplasiranu Dubravu Tim kabel, protiv koje će tražiti pozitivan rezultat, kako bi u vedrim tonovima zaključili uspješnu polusezonu. U posljednjih šest susreta momčad je ostala neporažena, jer nakon slavlja protiv Opatije, Španskog i Jadrana, uslijedili su remiji protiv Dugog Sela, Trnja i Jaruna.

U iščekivanju posljednje utakmice ove polusezone nakratko smo porazgovarali s direktorom kurilovečkog trećeligaša Ivicom Krmpotićem.

-Ovaj dio sezone možemo ocijeniti vrlo dobrom ocjenom. Ostaje žal za prvim dijelom prvenstva, gdje nismo osvojili dovoljan broj bodova. Bilo je tu dosta pehova i nesreća. Da smo tu uspjeli uzeti koji bod, imali bismo više prostora da u drugom dijelu isprofiliramo što više mlade igrače, koji možda nisu dobili minutažu kakvu smo mislili, jer smo morali osvajati bodove da se dignemo u gornji dio tablice. U suštini možemo biti zadovoljni odrađenim do sada, te nam to treba biti put kojim trebamo nastaviti dalje. Velike zasluge za to pripadaju našem treneru, mladom i perspektivnom Perici Vidaku, koji savjesno i kvalitetno radi svoj posao od prvpg dana doalska u Kurilovec- započeo je razgovor Ivica Krmpotić.

U posljednje jesensko kolo ulazite s osme pozicije i 23 osvojena boda te se Dubrava Tim kabel dočekuje u pozitivnom ozračju, jer momčad za poraz ne zna već šest utakmica.

Kada bismo dobili tu utakmicu, završili bismo među šest najboljih, čime bi sva naša očekivanja uoči ulaska u sezonu bila ispunjena. Realno, izgubili smo šest do osam bodova u zadnjim minutama. Da to imamo samo ne bi bi nam bilo granica.

Kakva je atmosfera unutar i oko kluba kada se sve sagleda u cjelini?

Problem nam predstavlja to što nemamo predsjednika. Vjerujem kako ćemo to uspjeti riješiti do skupštine koja je krajem siječnja. Ovom prilikom zahvaljujem se onima s kojima usko surađujem, na prvom mjestu Filipu Gabelici, Draženu Vujnoviću, Robertu Krmpotiću, Ratku Lederu, ali i svima onima koji su nas podržavali u ovom vremenu. Drugo sve je pod kontrolom, jer klub je u jednoj od boljih situacija u posljednjih petnaestak godina. Zahvaljujući podršci Grada započeli smo i s brojnim radovima na igralištu. Uspjeli smo tako urediti nove svlačionice za suce te prostoriju za doping kontrolu, čime su nam unutrašnji uvjeti na velikom nivou. Za proljeće nam ostaje da riješimo tribine za što nam je Grad dao pozitivan odgovor.

Stvaranjem uvjeta, stvaraju se i sve pretpostavke za daljnji rezultatski iskorak.

Što se tiče seniora i dalje nastavljamo ovu priču s HNK Goricom, jer ta priča može ići samo u još boljem smjeru, jer igrajući Treću ligu igrači sazrijevaju i to je najbolji filter za njihov daljnji iskorak. Upravo zbog toga je taj projekt i napravljen da se isprofiliraju ti mlađi igrači. Osim toga, igrači koji ne zadovolje kriterije igranja Treće lige usmjeravaju se u ozbiljnije sredine diljem Turopolja, čime su svi klubovi na dobitku. Naravno nismo zapostavili niti našu Omladinsku školu koju je ustrojio naš voditelj Senad Harambašić, u kojoj trenutno za razne kategorije igra 200- tinjak djece.