Pogledajte letak

FOTO: Iz dana u dan Dubrava postaje boljim i perspektivnijim mjestom za život

Održana je svečana sjednica Općinskog vijeća povodom Dana Općine Dubrava

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća kojom je predsjedala predsjednica Kristina Gazec, započela je višednevna proslava Dana Općine Dubrava. Ujedno, slavi se i Dan župe, Svete Margarete koja je nebeska zaštitnica općine, u kojoj su u posljednje dvije godine napravljeni brojni iskoraci u kvaliteti života.

Sve to moglo se čuti, ali i vidjeti za vrijeme sjednice kojoj su se odazvali brojni visoki uzvanici predvođeni saborski zastupnicima, Draženom Barišićem i Matom Čičkom, koji su ujedno bili u svojstvu izaslanika premijera Andreja Plenkovića i predsjednika Hrvatskog Sabora, Gordana Jandrokovića.

Proračun je sa 7,9 povećan na gotovo 25 milijuna kuna

Najvažniji pokazatelj uzlaznih trendova na području Općine povećanje je proračuna u protekle dvije godine, sa 7,9 milijuna koliko je iznosio 2017. godine, na sadašnjih 25 milijuna kuna. Brojne su realizirane investicije, ali i one čija se realizacija tek očekuje. Jedna od njih je izgradnja Regionalnog vodoopskrbnog sustava Zagreb-Istok, kojim se na području Dubrave planira izgraditi 53 kilometra vodovodne mreže.

Također, uskoro se očekuje i početak gradnje reciklažnog dvorišta, a ovih dana započet će dugoočekivani radovi na mostu na Črncu, dok su upravo u tijeku radovi na izgradnji Kulturnog centra vrijedni 4 milijuna kuna. Osim toga na području općine asfaltirane su brojne prometnice, uređeni ili se uređuju društveni domovi, a nije zapostavljen niti socijalno djelovanje općine prema svim društvenim sferama.

-Dubrava je naš dom, to je naša zajednica u kojoj rastu naša djeca i mjesto u kojem kreiramo svoju budućnost. Isto tako, iz dana u dan, vi i ja činimo Dubravu boljom, zdravom i perspektivnijom za život. Puno smo toga napravili kako bi naša općina bila po mjeri svih građana- istaknuo je načelnik Tomislav Okroša, te najavio daljnji mukotrpni rad kako bi ti rezultati bili još i bolji.

-Naš zadatak je stvoriti perspektivno okruženje i bolju budućnost za sve naše mještane. I dalje sam čvrst u onome što sam obećao- da osiguramo svim mještanima standarde koje zaslužuju. Dubrava je općina budućnosti, te nam je namjera nastaviti s dobrim rezultatima kako bi bili što prepoznatljiviji i van granica Hrvatske- naglasio je Okroša.

Dražen Barišić: Vaši su rezultati vidljivi

Veliki obol u realizaciji određenih projekata Općina je imala i od strane države, ali i od Fondova Europske unije, odakle je povučen dobar dio sredstava, kako bi se vidio napredak, koji mještani osjete svakog dana.

-Ovdje vidim da naše politike imaju svoje rezultate. Ova općina ima rezultate koji su vidljivi, a vjerujem da će tako biti i ubuduće- kazao je izaslanik premijera, gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić.

Nije izostala niti pomoć Zagrebačke županije, koja se očitovala u pomoći energetske obnove Osnovne škole Dubrava, gdje će i ovog ljeta biti radno, jer slijedi nastavak radova na unutarnjem uređenju.

-Pomagat ćemo i dalje. Znate da smo u suradnji s gradovima i općinama lani osigurali sredstva za udžbenike za naše osnovnoškolce, dok smo ove godine osigurali sredstva za nabavku radnih bilježnica. Našu podršku mladi imaju, a to se vidi i kroz projekte- poručila je zamjenica župana Nadica Žužak.

Načelniku Tomislavu Okroši i njegovom malom, ali vrijednom timu u ime svih gradonačelnika i načelnika čestitao je gradonačelnik Hrvatske Kostajnice, Dalibor Bišćan.

-Ja sam uvijek jako kritičan, no ovdje ne mogu reći ništa loše. Nema niti jedne riječi koja ovdje može početi negacijom. Veliko Bravo Tomislave tebi i tvojoj ekipi na svim rezultatima- rekao je Bišćan.

Uoči svečane sjednice Vijeća, izaslanstvo Općine i Vijeća te Hrvatski časnički zbor položili su vijenac za sve poginule hrvatske branitelje.