Jandroković primio najbolje rukometne suce

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio je hrvatske međunarodne rukometne suce Matiju Gubicu i Borisa Miloševića koji su sudili finalnu utakmicu nedavno održanog Svjetskog rukometnog prvenstva u Njemačkoj i Danskoj. 

-Želim iskazati poštovanje prema svemu onome što rade, uspjesima koje kao sudci ostvaruju. Obično primamo naše sportaše, pobjedničke ekipe, a ovaj put su s nama suci koji su isto tako sudjelovali u finalu jednog međunarodnog natjecanja, Svjetskog prvenstva u rukometu. Gospodin Gubica i gospodin Milošević imaju vrlo bogatu karijeru, sude već 20 godina, i to na svjetskim, europskim, regionalnim i nacionalnim natjecanjima, sudili su već i ranije niz finala, polufinala, velikih natjecanja, i to je nešto je što želim pohvaliti- naglasio je Jandroković.

-Zahvaljujemo predsjedniku Hrvatskoga sabora što nas je primio i na ovaj nam način odao priznanje, to je još jedan dodatak našoj karijeri i nadam se da ćemo nastaviti u tako dobrom smjeru kao što je i dosad bilo- istaknuo je Boris Milošević, dok je njegov kolega Matija Gubica dodao kako uvijek na terenu nastoje dati sve od sebe, te da im je upravo stoga izuzetno drago kada to i na ovakav način bude prepoznato i nagrađeno.

Posljednjih deset godina Boris Milošević i Matija Gubica uzastopno su proglašavani najboljim sudačkim parom u Republici Hrvatskoj, te su kao suci IHF-a i EHF-a sudili na najvećim svjetskim natjecanjima u nizu finalnih i polufinalnih utakmica na Olimpijskim igrama, Svjetskim i Europskim prvenstvima, Mediteranskim igrama, Ligama prvaka i utakmicama SEHA Lige.